Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σοκ στο Σύνταγμα: στην ουρά για πατάτες και κρεμμύδια

Αυτή είναι η Αθήνα της κρίσης και της νέας φτώχιας. Οσοι δεν το πίστευαν το είδαν σήμερα, Τετάρτη, μπροστά στα μάτια τους στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας.
Στην πλατεία Συντάγματος, όπου οι παραγωγοί της Θήβας έστησαν τους πάγκους τους για να μοιράσουν δωρεάν 20 τόνους οπωρολαχανικών και να δείξουν εμπράκτως ότι τα προϊόντα τους δεν έχουν παθει τίποτε από τα μολυσμένα νερά του Ασωπού και το εξασθενές χρώμιο.

Τελικά, όμως, το πρόβλημα των παραγωγών της Βοιωτίας γρήγορα πέρασε σε δεύτερη μοίρα και ένα άλλο - ακόμα μεγαλύτερο - έδειξε τις διαστάσεις του. Η ανέχεια δεν ξέρει από οικολογία, ούτε (μπορεί να) έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Το φαΐ προηγείται, όσο κι αν δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτοί που το έχουν, το έχει πει εγκαίρως ο Μπρεχτ.  Και οι χιλιάδες Αθηναίοι που έσπευσαν στο Σύνταγμα το επιβεβαίωσαν.

Μέσα σε τρεις ώρες περίπου 20 τόνοι κάθε είδους οπωρολαχανικών - πατάτες, καρότα, σπανάκι, μπρόκολα, λάχανα και κρεμμύδια - έγιναν καπνός» και όταν οι παραγωγοί είχαν αρχίσει γύρω στις 11.00 να μαζεύουν τους πάγκους τους συνταξιούχοι συνέχισαν να ψάχνουν ανάμεσα στα φλούδια και να αναποδογυρίζουν τα σακιά μήπως έχει ξεμείνει κανένα κρεμμύδι!
tovima
ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ