Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

«Βόμβα» στο λιμάνι: Απαγόρευση δρομολογίων για τέσσερα πλοία της γραμμής!

Εντολή απαγόρευσης απόπλου για τέσσερα πλοία, (δύο από τα οποία εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα) εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το αρμόδιο Υπουργείο, λόγο προβλημάτων που εντοπίστηκαν στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους.
Πρόκειται για τα πλοία ανοιχτού τύπου Ελένη και Αγία Ειρήνη τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, το πλοίο Αλέξανδρος Κ2 το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο των διαποντίων νήσων καθώς και το πλοίο Αγία Τριάδα το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις οποίες επιβεβαιώνει και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας (μάλιστα σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, το αρμόδιο Υπουργείο πρόκειται αύριο Δευτέρα να εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου), τα τέσσερα συγκεκριμένα πλοία, λάμβαναν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από νηογνώμονα Ρωσικών συμφερόντων και σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, στο τελευταίο πιστοποιητικό που έλαβαν, το Υπουργείο εντόπισε «παρατυπίες» με αποτέλεσμα να θέσει τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά ως μη ισχύοντα και να δώσει εντολή στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας προκειμένου να σταματήσουν άμεσα τα δρομολόγια που εκτελούσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «πρόβλημα» δημιουργήθηκε όταν πριν από καιρό, έκλεισε η Ελληνική εταιρία έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας με αποτέλεσμα τα πλοία των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, να στραφούν σε άλλες εταιρίες εκτός συνόρων.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από το Λιμεναρχείο, τα τέσσερα συγκεκριμένα πλοία είχαν στραφεί σε Ρώσικο νηογνώμονα ενώ τα υπόλοιπα πλοία λαμβάνουν πιστοποιητικά από Ιταλική εταιρία.
Αξίζει να αναφερθεί πως η διαδικασία έκδοσης νέου πιστοποιητικού χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δύσκολη, χρονοβόρα και οικονομικά «ασύμφορη».
corfupress.com