Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Πανηγυρική υποδοχή της πρώτης πτήσης της Ryanair (ΦΩΤΟ)

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η υποδοχή της πρώτης πτήσης της Ryanair. Παρόντες ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής και εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων. 
Οι πρώτοι 180 τουρίστες με πτήση της Ryanair έφθασαν το απόγευμα στην Κέρκυρα, προερχόμενοι από το Λονδίνο. Η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιεί εφεξής και έως τον Οκτώβριο δύο πτήσεις την εβδομάδα.


Η υποδοχή των πρώτων, μέσω Ryanair, τουριστών ήταν εντυπωσιακή. Ο Δήμος Κέρκυρας και οι τουριστικοί φορείς (τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων) ετοίμασαν μικρό μπουφέ με τοπικά εδέσματα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε εν μέσω πίδακα νερού με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ τοπικά συγκροτήματα χόρεψαν προς τιμή των τουριστών παραδοσιακούς χορούς.


Ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής καλωσόρισε τους τουρίστες εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την προτίμηση που έδειξαν στην Κέρκυρα και ευχήθηκε καλές διακοπές. Ο Δήμαρχος μάλιστα δεν παρέλειψε να συζητήσει και με τουρίστες, δηλώνοντας αμέσως μετά στους δημοσιογράφους την ικανοποίησή του για τις πτήσεις που συνδέουν την Κέρκυρα με μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.


«Οι τουρίστες που έρχονται με προγραμματισμένες πτήσεις και όχι charter, δεν οδηγούνται σε ξενοδοχεία all inclusive και αφήνουν χρήματα στις επιχειρήσεις του νησιού, γεγονός πολύ σημαντικό για την τοπική οικονομία», δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.


Ικανοποιημένοι και οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων που είδαν τις συνεννοήσεις και την προσπάθεια που έκαναν το προηγούμενο διάστημα να αποδίδει καρπούς.
Στόχος, δήλωσαν είναι η συνέχιση της συνεργασίας με τις αεροπορικές εταιρείες και μέσω αυτής, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

corfupress.com