Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Προανακριτική - εξπρές για τo σκάνδαλο της Siemens !!!!

Προανακριτική - εξπρές για τo σκάνδαλο της Siemens  Από χθες άρχισε η συλλογή των υπογραφών από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σε προανακριτική επιτροπή "εξπρές" για τέσσερις πρώην υπουργούς ?δύο του ΠΑΣΟΚ, τους Τ. Μαντέλη και Α. Τσοχατζόπουλο και δύο της ΝΔ, του Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη? οδηγείται μέσα στο καλοκαίρι το σκάνδαλο της SIEMENS, προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 12 πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στο πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής, τελικά μετά από αξιολόγηση των στοιχείων αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών να συνταχθεί το παραπεμπτικό για τους τέσσερις πρώην υπουργούς.
Ηδη από χθες άρχισε η συλλογή των υπογραφών από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική πρόταση για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή του Τ. Μαντέλη για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρήματος με αφορμή την προεκλογική "χορηγία" των 200.000 μάρκων, του Α. Τσοχατζόπουλου για αδικήματα που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα PATRIOT, του Γ. Αλογοσκούφη για το αδίκημα της απιστίας ως εποπτεύων του ΟΤΕ και του Χρ. Μαρκογιαννάκη για το ίδιο αδίκημα σχετικά με την παραλαβή του C4I.
Οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της επιτροπής αναμένεται να τρέξουν ταχύτατα προκειμένου μέχρι το τέλος Αυγούστου να κατατεθεί το πόρισμα της προανακριτικής και να ακολουθήσει η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι της υπόθεσης στο δικαστικό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι η αποσβεστική προθεσμία για την παραγραφή των τυχόν αδικημάτων είναι το τέλος της τρέχουσας Συνόδου, δηλαδή μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
?Με διαδικασίες-εξπρές και με την πρόθεση να κατατεθεί το πόρισμά της μέχρι τις 5 Αυγούστου -που αναμένεται να κλείσει η Βουλή για τις διακοπές- αποφασίστηκε χθες να λειτουργήσει η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων για την περίοδο 2002-2009 (επί υπουργίας Γ. Παπαντωνίου, Σπ. Σπηλιωτόπουλου και Ευ. Μεϊμαράκη).
ethnos.gr