Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Ήρθε και φέρνει την παραμονή

Δεν πρόλαβε καλά καλά να γνωρίσει τους συμπαίκτες του και ήδη άρχισε να κάνει απόσβεση της μεταγραφής του. Ο λόγος για τον Γκόραν Μαζνόφ που χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι για να σκοράρει και να χαρίσει ένα πολύτιμο τρίποντο στην Κέρκυρα, που νίκησε την Λάρισα 1-0 και την βύθισε ακόμα περισσότερο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Πλέον οι «Φαίακες» έφτασαν τους 23 βαθμούς και πλησίασαν πιο κοντά στον στόχο της παραμονής.Άχρωμο, άοσμο και ίσως αδιάφορο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρώτο μέρος με τις δυο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να έχουν στόχο να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα.

Οι γηπεδούχοι, με τον Ιεροκλή Στολτίδη να δεσπόζει στο χώρο του κέντρου, είχαν την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν σε κάποιο τέρμα. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου κατέβηκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, γεγονός που γίνεται κατανοητό από το ότι σε 45 λεπτά μόνο δυο φορές κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην άμυνα της Κέρκυρας, χωρίς και πάλι να καταφέρει κάτι. Η πρώτη ήταν στο 6ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από την φάση του 16ου λεπτού όταν ο Ντένις Επστάιν μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Βελάσκο τον ανέτρεψε όπως φαίνεται και στο ριπλέι, όμως ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί με τους «Φαίακες» να διαμαρτύρονται έντονα. Στο 20΄ο Νίκος Κωστένογλου αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή αφού ο Βελάσκο δεν μπορούσε να συνεχίσει και την θέση του πήρε ο Ρομέου.

Και το δεύτερο μέρος κινήθηκε στα ίδια μέτρια επίπεδα. Η ΑΕΛ βελτίωσε αισθητά την παρουσία της και προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων χωρίς όμως να έχει την μεγάλη φάση. Στο 63ο λεπτό ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έριξε στον αγώνα τον νεαποκτηθέντα Γκόραν Μαζνόφ και αυτή η κίνηση έκρινε ουσιαστικά και το παιχνίδι. Δέκα λεπτά μετά την είσοδο του ο Μακρής έβγαλε ωραία κάθετη πάσα και ο Μαζνόφ με προβολή πρόλαβε τον Τσοντοφάλσκι και έγραψε το 1-0.

Η χρυσή αλλαγή του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 83ο λεπτό όμως η κεφαλιά μετά από τη σέντρα του Επστάιν δεν βρήκε στόχο. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα το οποίο σωστά ακυρώθηκε. 
corfusoccer