Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αρνούμαι να το δεχθώ!

Έκτακτο Κυβερνητικό Διάγγελμα: 
"Πολίτες της Μπανανίας, τα κάναμε σκατά. Βγάλτε τώρα το φίδι από την τρύπα μόνοι σας".

Εργασιακές σχέσεις: Για πρώτη φορά από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους, μια κυβέρνηση αποφασίζει να βγάλει την ουρά της έξω από τις εργασιακές σχέσεις με το νέο νομοσχέδιο που μέσα σε μια νύχτα καταργεί κεκτημένα σχεδόν 100 χρόνων, γιατί απλά, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο.

Συγνώμη, αλλά, για την κατάντια της χώρας μας μπορεί να φταίνε εκατοντάδες χιλιάδες, πολιτικοί, μμε, λαμόγια, κλπ κλπ. ΣΙΓΟΥΡΑ όμως, αυτοί που δεν φταίνε είναι οι εκατομμύρια μεροκαματιάρηδες εργαζόμενοι των πιο χαμηλότερων μισθών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Το να κατεβάζεις ένα νόμο με τον οποίο καταστρατηγείς κάθε έννοια του Κράτους-δικαίου, πετώντας το μπαλάκι των... "διαπραγματεύσεων" στα... "συμβαλλόμενα μέρη".... δηλαδή μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη, και... στην "ωριμότητα και ενεργή συμμετοχή τους".... είναι ότι πιο συντηρητικό και άκρως οπισθοδρομικό και σκληρό θα μπορούσε να κάνει, όχι μόνο ένα Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά το χειρότερο Θατσερικό μόρφωμα!

Αυτό μας είπε η κυβέρνηση: "Βγάλτε το φίδι από την τρύπα μόνοι σας, παλικάρια. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να... μεταφέρουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας (δηλαδή τα χρέη του Κράτους) στους πολίτες του. Δηλαδή σε εσάς, που εδώ και δεκαετίες, δεν είχατε κανένα μερίδιο ευθύνης στις καταστροφικές αποφάσεις που λαμβάναμε. Το μόνο που κάνατε ήταν να μας ψηφίζετε. Για αυτό, τον λογαριασμό, τον στέλνουμε σε εσάς, γιατί δυστυχώς, δεν καταφέραμε να βρούμε λύσεις."...

Αυτό, εγώ, αρνούμαι να το δεχθώ!
antikrogias