Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε ομαλά η μεταφορά στο νέο νοσοκομείο

alt
Παρελθόν αποτελεί από χθες το…παλιό πλέον Νοσοκομείο, μετά από σχεδόν 15 χρόνια οπότε και ξεκίνησε η κατασκευή του νέου στο Κοντόκαλι. Χθες το μεσημέρι, νωρίτερα της αρχικής πρόβλεψης, ολοκληρώθηκε η μεταφορά των ασθενών, ενώ από νωρίς τα περιστατικά μεταφέρονταν στις νέες εγκαταστάσεις. 
Αξίζει να αναφερθεί πως σε μια συμβολική κίνηση, προηγήθηκε η μεταφορά των νεογνών και της μαιευτικής κλινικής στο νέο Νοσοκομείο, ενώ η όλη μεταφορά των ασθενών ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι.
Τη διαδικασία μεταφοράς παρακολούθησε από το πρωί και ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με το ΔΣ των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού με σημαντικότερο θέμα συζήτησης αυτό της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τις νέες εγκαταστάσεις. 

Μ. Τιμοσίδης: «Μεγάλη ημέρα για την Κέρκυρα – Έρχεται και το νέο προσωπικό»
alt«Η Κέρκυρα έπρεπε να αποκτήσει επιτέλους νέες και σύγχρονες Νοσοκομειακές εγκαταστάσεις», ανέφερε από το νέο Νοσοκομείο ο κ. Τιμοσίδης, συμπληρώνοντας πως αυτή η μέρα, είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για όλο το νησί.
«Στο νέο νοσοκομείο, όλοι οι Κερκυραίοι και οι επισκέπτες του νησιού θα μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια και όλες οι περιπτώσεις θα αντιμετωπίζουν με επιτυχία», σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας πως πολιτική του υπουργείου είναι η στήριξη όλων των νέων νοσοκομείων τόσο σε ανθρώπινο προσωπικό όσο και σε ότι άλλο χρειαστεί.
Σε ότι αφορά το θέμα του προσωπικού, επεσήμανε πως αυτήν την στιγμή δεν είναι στα επίπεδα που θα έπρεπε να είναι. «Φροντίζουμε όμως να στελεχώσουμε και με νέες δυνάμεις, ήδη μέσα στις επόμενες ημέρες θα προστεθούν 32 νέα πρόσωπα τεχνολογικού προσωπικού, νοσηλευτικού, ακτινολόγοι κ.α.
Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός της 7Κ και θα προστεθούν άλλοι 25 εργαζόμενοι, 10 ήδη εργάζονται και επίκειται το επόμενο χρονικό διάστημα να προστεθούν κι άλλα άτομα εποχιακού προσωπικού ενώ τέλος τρέχει και μια προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό ΔΕ, ΤΕ και νοσηλευτικού προσωπικού».

Α. Γκερέκου: «Εκπληρώνεται ένα χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας»
Για την εκπλήρωση ενός χρέους απέναντι στους Κερκυραίους πολίτες έκανε λόγο από την πλευρά της η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, επισημαίνοντας πως με την συλλογική προσπάθεια επιτεύχθηκε επιτέλους η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου.
«Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την Κυβέρνηση να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο μας, όμως προς το παρών, το νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει αξιοπρεπέστατα.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μόχθησαν για αυτόν τον σκοπό και σήμερα πιστεύω ότι όλοι όσοι κατά το παρελθόν είχαν κάποιες αμφιβολίες, σήμερα χαμογελούν», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Γκερέκου.

Κ. Γρηγορόπουλος: «Τύχη να είμαι παρών στην ιστορική αυτή στιγμή»
Τέλος, ιδιαίτερα συγκινημένος από την χρονική συγκυρία της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, παρουσιάστηκε ο διοικητής του ιδρύματος, Κώστας Γρηγορόπουλος.
«Έτυχε η ιστορική αυτή στιγμή να συμπέσει με την περίοδο όπου εγώ είμαι ο διοικητής του ιδρύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορόπουλος επισημαίνοντας πως όλα όσα ακούστηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, πρέπει και να παραμείνουν «παρελθόν».
corfupress.com