Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΙΧΑΛΕΣ !...

Μήνες τώρα η Νέα Δημοκρατία διατείνεται ότι όλα όσα καταλογίζονται στον Κ. Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του είναι ψεύδη, συκοφαντίες και σκευωρίες του ΠΑΣΟΚ. Ούτε σκάνδαλα έγιναν, ούτε κακοδιαχείριση υπήρξε, ούτε υπερβολικά ελλείμματα δημιουργήθηκαν, ούτε έγινε καμιά προσπάθεια να συγκαλυφθεί η αλήθεια. Βέβαια, ο ίδιος ο Καραμανλής δεν έχει ανοίξει το στόμα του για να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών του, αλλά φροντίζουν άλλοι γι’ αυτόν: από τον Σαμαρά και τον Παναγιωτόπουλο μέχρι τον Στυλιανίδη, τον Σπηλιωτόπουλο και άλλους πρωτοκλασάτους συνεργάτες του.

Προχθές στο «Βήμα» ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο Χανς Αϊχελ, προχώρησε σ’ ένα βαρύτατο χαρακτηρισμό για τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του. Είπε ότι, δηλώνοντας η τότε κυβέρνηση ότι το έλλειμμα ήταν 6,4% δεν είχε κάνει κάποιο λάθος, ούτε και είχε πέσει έξω στους υπολογισμούς της. Απλώς διέπραξε συνειδητά «καραμπινάτη απάτη». Και, αν δεν κάνω λάθος, τέτοια κατηγορία δεν θυμάμαι να έχει διατυπωθεί από υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος εναντίον ευρωπαϊκής κυβέρνησης.

Να πω ότι δεν περίμενα κάποια αντίδραση, θα είναι ψέματα. Οχι μόνο την περίμενα, αλλά και την αξίωνα. Από τον ίδιο τον Καραμανλή ή, αν δεν ήθελε να σπάσει τη σιωπή του, από κάποιον παρατρεχάμενό του. Οπως την περίμενα και από το κόμμα του, από τον ίδιο τον Σαμαρά ή τον Παναγιωτόπουλο, ή κάποιον τέλος πάντων που ν’ αντιλαμβάνεται πως η φράση «η κυβέρνηση Καραμανλή διέπραξε καραμπινάτη απάτη» θίγει και τη χώρα και τον τότε πρωθυπουργό και όσους μετείχαν στην κυβέρνησή του.


Ωστόσο, η απάντηση που περίμενα, και την περίμεναν και άλλοι υποθέτω, δεν ήρθε. Και διερωτώμαι πώς θα πρέπει να ερμηνεύσω το γεγονός. Τι να υποδηλώνει η σιωπή; Αδιαφορία, περιφρόνηση, αδυναμία; Προσωπικά την ερμηνεύω ως ακραία εκδήλωση πολιτικού παχυδερμισμού. Και ως απόδειξη της υποκρισίας που χαρακτηρίζει τη νεοδημοκρατική ηγεσία, χθεσινή και σημερινή, όταν υποδύεται τη θιγμένη απ’ όσα δικαιολογημένα της καταλογίζονται για όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια των πέντε χρόνων της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή, τους συνεργάτες του και τους εκλεκτούς τους.

Βλέπετε μου είναι αδύνατο να πιστέψω πως ειλικρινά νομίζουν ότι αυτά που νιώθουν στα πρόσωπά τους είναι ψιχάλες.

Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου από το ΕΘΝΟΣ