Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ .... Ο ΑΥΤΙΑΣ ΞΥΡΙΖΕΤΑΙ !!!

TROIKA-GREECE: Μία εικόνα χίλιες λέξεις

Αναστάτωση προκλήθηκε  το πρωί,  όταν προβλήθηκε το από την σύνοδο του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν πλάνο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου να μιλάει με την επιγραφή-ένδειξη κράτους μπροστά του "TROIKA-GREECE"!

Το πλάνο μετέδωσε μάλιστα ο Γ. Αυτιάς στην τηλεοπτική του εκπομπή στο ALTER, o οποίος «άστραψε και βρόντηξε»  με εξαιρετικά επιθετικά υπονοούμενα αρχικά σε βάρος του πρωθυπουργού. Ενώ και ο παριστάμενος στην εκπομπή  πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης προανήγγειλε πως εάν ήταν αυθεντικό το πλάνο θα κατέθετε άμεσα ερώτηση στη Βουλή.

Τελικά, όπως διευκρινίστηκε,  το πλάνο ήταν αυθεντικό και δεν αποτελούσε προϊόν «χιουμοριστικού» ή «προβοκατόρικου» φωτομοντάζ. Με τη διαφορά όμως ότι οι διοργανωτές εννοούσαν την… τρόικα του ΟΑΣΕ, στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα και αποτελείται από το πρώην, το νυν και το επόμενο μέλος που κατέχει την προεδρία!

Tα όσα τραγελαφικά διαδραματίσθηκαν με αφορμή την επιγραφή σχολίασε  ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, (ο οποίος βρίσκεται κι αυτός στο Καζακστάν), μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm. «Απλώς φαίνεται πόσο εύκολα βγάζουμε συμπεράσματα και καλό θα είναι όσοι διαμορφώνουν κοινή γνώμη ή ασκούν μια υπεύθυνη πολιτική, να είμαστε λίγο πιο σοβαροί» τόνισε «καταχεριάζοντας» τον Γ. Αυτιά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, για τις αρχικές «κορώνες»  τους.

Αλλά και εσείς του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν, μιλάνε για «σχοινί» στο «σπίτι του κρεμασμένου»; Ή μήπως παίζετε με τον πόνο μας;…

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο όρος «Τρόικα» χρησιμοποιείται τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στον ΟΑΣΕ και είναι θεσμοθετημένος αφού αναφέρεται στην τριάδα της πρώην προεδρίας του οργανισμού, της νυν και της επόμενης. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, είχε την προεδρία του ΟΑΣΕ πέρυσι και διοργάνωσε τη Σύνοδο Κορυφής στην Κέρκυρα και, άρα, είναι μέλος της «Τρόικα» του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Με αυτή τη λογική έμπροσθεν του Έλληνα πρωθυπουργού τοποθετήθηκε το επίμαχο ταμπελάκι. Προφανώς οι διοργανωτές της Συνόδου στο Καζακστάν δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την εξάρτηση της Οικονομίας από την «Τρόικα» του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Star.gr