Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ...

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNHpsBQYF3VxFnrmCN3v-xJpRiI9JXnWzTBUWok_-jRRrqZRj_1A

του Αλαμάνου Αλέξανδρου
Εν μέσω της χειρότερης μεταπολεμικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας αλλα και γενικότερα η Ευρώπη, υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα σε σχέση με τη συμπεριφόρα του πολιτικού μας προσωπικού αλλα και της κοινωνίας που το ανέδειξε.
Ο τίτλος του άρθρου - ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ- παραφράζει χρονικά τη φράση του σημερινού "Πρωθυπουργού"( τα εισαγωγικά καταλαβαίνετε γιατι τα έβαλα) λίγο πρίν τις εκλογές.
-Λεφτά λοιπόν υπήρχαν, οταν με την εισαγωγή μας στην Ευρώπη κοινοτικά κονδύλια δόθησαν για την αγροτική παραγωγή τα οποία αφενός μεν, δεν αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε, αφετέρου δε τα ελάμβαναν και άνθρωποι οι οποίοι δεν ήταν αγρότες, με ευθύνη τόσο του Πολιτικού προσωπικού όσο και της κοινωνίας που κοιτούσε πως να βγάλει χρήματα απο εκεί που δεν τα δικαιούνταν!
-Λεφτά υπήρχαν, όταν η Ε.Ε μας χρηματοδοτούσε για να δημιουργησουμε υποδομές (Δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία, χ.ωρους άθλησης) και το πολιτικό μας προσωπικό τα υπερκοστολογούσε για να βγαίνουν κερδισμένοι οι ίδιοι αλλα και οι εργολάβοι που αναλάμβαναν τα έργα. Συνεπώς απο εκεί που υπήρχε ενας προγραμματισμός για 10 έργα δημιουργούνταν 5 διοτι τα υπόλοιπα χρήματα είχαν κατασπαταληθεί.
-Λεφτά υπήρχαν, οταν για να κάνει μια απλή επέμβαση κανείς χρειαζόνταν να δίνει φακελάκι στον εκάστοτε γιατρό είτε γιατί το κράτος ενδεχομένως δεν έδινε καλούς μισθούς στους γιατρούς είτε γιατί οι ίδιοι οι γιατροί δεν είχαν τη στοιχειώδη εντιμότητα να υπηρετήσουν τον όρκο που έδωσαν στην επιστήμη τους. το παρόν παραδειγμα συμπεριλαμβανει εφοριακούς τελωνειακούς και πολλές αλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλήλων.
-Λεφτά υπήρχαν, οταν χιλιάδες ελέυθεροι επαγγελματίες δεν εκοβαν αποδείξεις φοροδιαφεύγωντας, κλέβοντας ουσιαστικά και τον ίδιο τους τον εαυτό εκτός απο το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.
-Λεφτα υπήρχαν, οταν χιλιάδες Δημόσιοι υπάλλληλοι αντιλαμβάνονταν τη θέση τους ως φέουδο και θεωρούσαν οτι εργάζονταν στην επιχείρηση του πατέρα τους κάνοντας οτι ήθελαν χωρίς να λογοδοτούν, χωρίς να ελέγχονται.
-Λεφτά υπήρχαν, οταν το πολιτικό μας προσωπικό τζογάριζε ανερυθρίαστα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
-Λεφτά υπήρχαν, οταν το πολιτικό μας προσωπικό αντιλαμβλανονταν την πολιτική ως μέσο εξουσιάς και πλουτισμου, λειτουργώντας μακιαβελικά , εξυπηρετώντας υποσχόμενοι στους πάντες τα πάντα μόνο και μόνο για να ενθρονιστούν στις αναπαυτικές καρέκλες των υπουργείων και των βουλευτικών εδρανων Ικανοποιόντας την απύθμενη ματαιοδοξία τους ( βλ. Ντορα Μπακογιάννη δημιούργησε κόμμα για να λέγεται πρόεδρος δήθεν πρεσβεύουσα το νέο - ας γελάσουμε- στην πολιτική.)
-Λεφτά υπήρχαν, οταν οι πολιτκοί μας λάμβανα δωράκια απο εταιρίες κολοσσούς.
-Λεφτά υπήρχαν, οταν οι πολιτικοί μας αλλοιώναν κάθε θεσμό υπηρετώντας κυρίως το κομματικό συμφέρον ξεχνώντας το λόγο για τον οποίο ο λαός τους έστειλε στη βουλή.
-Λεφτά υπήρχαν, οταν οι πολιτκοί μας ανερυθρίαστα εχτιζαν σπίτια ανευ οικοδομικής άδειας, όταν προσλάμβαναν προσωπικό χωρις ασφάλιση όντας μάλιστα και την ίδια στιγμή οι ίδιοι υπουργοί εργασιας( κωμικοτραγελαφικό. )
-Λεφτά υπήρχαν, οταν ενας πρώην πρωθυπουργός μας εβαζε στην ΟΝΕ γνωρίζοντας οτι δεν το δικαιούμαστε, δίνοντας πλαστά στοιχεία σε συννενοηση με τον τοτε Πρωθυπουργό Γερμανίας. - Και τώρα οι Γερμανοί παριστάνουν τους τιμητές ξεχνώντας τη πολιτική τους συμπεριφορά, τα εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού, τα ημιβυθισμένα υποβρύχια, τις υπέρογκες και ανευ λόγου εξοπλιστικές δαπάνες μας, για να μας δανείζουν, αρνούμενοι να υπερασπιστούν τη χώρα μας στις διαφορές της με την τουρκία αποσκοπώντας στην μεγαλύτερη οικονομική εξαθλιωσή μας- φυσικά εδώ υφίσταται και πάλι ευθύνη δική μας αλλα και των πολιτικών γιατι πάνε πολλα χρόνια απο τότε που υπήξε ενας πραγματικός ηγέτης που μπορούσε να αρνηθεί και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι.
- Λεφτά υπήρχαν, οταν οι πολιτικοί μας ψήφιζαν το νόμο περι ευθύνης υπουργών αδιαφορώντας για το κοινό περι δικαίου άισθημα.
- Λεφτά υπήρχαν, οταν εμείς οι ίδιοι ψηφίζαμε πολιτικά ανάξιους ανθρωπους μόνο και μόνο για να βολέψουμε εμάς ή το παιδί μας σε καποια αναπαυτική καρέκλα του δημοσίου, να κλέισουμε χωρίς να πληρώσουμε φορολογικές εκκρεμότοτητες, να δουλέψουμε ανασφάλιστοι ενω παίρνουμε πάραλληλα και επίδομα ανεργίας και πολλά αλλα παραδείγματα που όλοι μας γνωρίζουμε και προσπαθούμε να κρύψουμε.
- Λεφτά υπήρχαν, οταν πρώην πρωθυπουργοί αρνούνταν να προσέλθουν σε εξεταστική επιτροπή αντιλαμβανόμενοι τους εαυτούς τους ως άλλους βασιλείς επι μοναρχικών καθεστώτων. Παρεμπιπτόντως αν ένας απλός πολίτης δεν παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης ενω έχει κλητευθεί θα υποστεί ποινικές κυρώσεις.
- Λεφτα υπήρχαν, οταν τα κόμματα θεωρουσαν το χώρο του πανεπιστήμιου πεδίο εξαγωγής πολιτικών συμπερασμάτων δημιουργώντας κομματικούς στρατούς λησμονώντας αν μη τι άλλο την πρόσφατη ιστορία της χώρας και τον άγωνα που δόθηκε για την ελευθερία μέσα σ αυτο το χώρο. Φυσικά ευθύνη υπάρχει και απο τους φοιτητές που εγγράφονται σ αυτούς τους κομματικούς μηχανισμούς.
- Λεφτά υπήρχαν, οταν πολλαπλά σκάνδαλα έμεναν στο σκοτάδι βοηθώντας τους ανευθυνουπεύθυνους να παραμένουν ατιμώρητοι.
- Λεφτά υπήρχαν οταν οι δήθεν συνδικαλιστές μας μετα το πέρας της "συνδικαλιστικής" τους πορείας γινόντουσαν βουλευτές και υπουργοί μάλιστα σε θέσεις που προηγουμένως ως συνδικαλιστές "μάχονταν ενάντια" και ύστερα επέβαλλαν οι ίδιοι χειρότερα μέτρα. -Αλήθεια μπορούν και κοιμούνται τα βραδια-
- Λεφτά υπήρχαν οταν οι πολιτκοί μας δημιοργούσαν σχολές ΤΕΙ, ΑΕΙ χωρίς αποροφητικότητα στην αγορά εργασίας και σε περιοχές με μικρό πληθυσμό εξυπηρετώντας συμφέροντα του τόπου για ψηφοθηρικούς λόγους αδιαφορώντας για το μέλλον αυτών των παιδιών. Ας μην ξεχνάμε εδώ και την ευθύνη των γονέων και των παιδιών που προοτιμούσαν να εισαχθούν σε μια σχολή απλά για να λένε οτι είναι φοιτητές, μη έχοντας εξετάσει αν το αντικείμενο της εκπαιδευσής τους έχει πρόσφορο έδαφος όσο αφορά την εύρεση εργασίας.
- Λεφτά υπήρχαν, οταν ολα τα πολιτικά κόμματα εμπρός στο καμματικό τους συμφέρον αδιαφόρησαν για την παιδεία, μη χαράσσοντας ενα κοινο πλαίσο στρατηγικής.
- Λεφτα υπήρχαν, οταν κυβερνήσεις διέγραφαν χρεη εταιριών, ομάδων προσδοκώντας στη παραμόνή τους στη εξουσία και μη έχοντας το παραμικρό ενδοιασμό σχετικά με το γεγονός οτι ο απλός φορολογούμενος σήκωνε και αυτό το βάρος.
- Λεφτά υπήρχαν, οταν καμία κυβέρνηση δεν κατάφερα να κάνει καμία ΔΕΚΟ κερδοφόρα.
-Λεφτα υπήρχαν, οταν οι περισσότεροι των βουλευτών διόριζαν στη βουλή συγγενείς τους ψηφιζαν νομους 16 μισθών, υπερωρίες και προσλάμβαναν γητευτές αλόγων. - Μάλλον γητευτές γουρουνιών ήθελαν αλλά ξεχάστηκαν-
- Λεφτα υπήρχαν, οταν κυβέρνηση δημιούργησε αχρηστες επιτροπές καλα αμειβομένων συμβούλων αλλα και την αλησμόνητη αγροφυλακή, αλήθεια είδε κανεις σας κανένα αγροφύλακα?
Ολα τα παραπάνω και πολλά άλλα που ενδεχομένως όλοι θα χετε κατα νου και ισως εγώ ξεχνώ έχουν συμβάλλει στην κατάρρεύση του "κρατους" που λέγεται Ελλάδα. Παρατηρούμε οτι η ευθύνη δεν είναι μονόπλευρη, ευθύνεται κυρίως το πολιτκό προσωπικό αλλά και η κοινωνία που το ανέδειξε, ωστόσο δεν έχει καμία ευθύνη η γένια που τώρα προσπαθεί να μπεί στη ποαραγωγική διαδικασία και αντικρύζει μια βομβαρδισμένη χώρα οικονομικά, εργασιακά και θεσμικά.
Ισως όταν αντιληφθούμε οτι το κοινό καλό συμφέρει όλους μας, ισως τότε προδεύσουμε.
Ειδάλλως ας παραμείνουμε στη Ζιμπάμπουε της Ευρώπης, την πιο διεφθαρμένη χώρα της Γηραιάς Ηπείρου, στην χώρα Νο 225 στη αξιολόγηση των πανεπιστημίων, στη χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό τροχαίων στη χώρα της ασσυδοσίας και του ατομικισμού!
Αν σταματήσουμε να αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με τους πολιτικούς σαν πεαλτειακή έχουμε τη δυνατότητα και καλύτερο πολιτικό προσωπικό να αναδείξουμε και να βετιώσουμε την εικόνα της παραπαίουσας χώρας μας.
Ιδωμεν.