Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Επιτέλους, μία σωστή απόφαση!


Το υπουργείο Παιδείας μας εξέπληξε! Ο Γ. Πανάρετος πράγματι φαίνεται πως αφουγκράζεται την κοινωνία περισσότερο από κάθε άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Πολύ περισσότερο από κάτι επαγγελματίες πολιτικούς, πολιτικά απολιθώματα πλέον, τύπου Πάγκαλου. Ο υφυπουργός Παιδείας φαίνεται πως έχει αντιληφθεί πως ο κόσμος πλέον θέλει την πάταξη της διαφθοράς καθώς αρχίζει να γίνεται πλέον συνείδηση, και θα γίνει πολύ περισσότερο το επόμενο διάστημα, πως η διαφθορά υπήρξε μία από τις βασικότερες αιτίες της πτώχευσης. Επειδή λοιπόν δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, ο Πανάρετος αρχίζει να στέλνει στον εισαγγελέα αυτούς που τα φάγανε, τουλάχιστον στον τομέα που ελέγχει, την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως διαβάσαμε εδώ, ξεκίνησε μάλιστα από την πλέον τρανταχτή περίπτωση διαφθοράς σε ΑΕΙ, που δεν είναι άλλη από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ. Ένα τμήμα με επιστημονικό δυναμικό αγραμμάτων, που δεν τους γνωρίζουν καλά-καλά ούτε οι φοιτητές τους! Μέλη ΔΕΠ άντρας, γυναίκα, δύο κόρες, ένας γαμπρός και ετοιμαζόταν και ο γιός, αλλά την πατήσανε!
Βεβαίως, πρέπει να επισημάνουμε πως πρόκειται μόνο για την κορυφή του παγόβουνου, καθώς αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, ο γιος, η γυναίκα, ο γκόμενος, η γκόμενα, ο ανηψιός κτλ. ενός καθηγητή έχει περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί καθηγητής από κάποιον που δεν διαθέτει κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω προσόντα. Ο Πανάρετος τα γνωρίζει καλά και εκ των έσω τα ανωτέρω. Ως εκ τούτου πρέπει να τολμήσει να τιμωρήσει τους παρανομούντες και δείχνει να έχει καταλάβει πως αυτή είναι και η λαϊκή απαίτηση.
Επειδή, φοβούμαστε πως η σημερινή πρυτανική αρχή του ΕΚΠΑ δεν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα σπεύσει να καλύψει το αίσχος του τμήματος κοινωνικής θεολογίας, πιστεύουμε πως ο Πανάρετος πρέπει με γενναιότητα να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, την κατάργηση των θέσεων των συγκεκριμένων μελών ΔΕΠ, ώστε να πάψει η μισθοδοσία τους από το Δημόσιο. Οπότε, όποιος από το ΕΚΠΑ θέλει να τους καλύψει, ας δίνει μέρος του δικού του μισθού, ώστε να πληρωθούν. Η κατεστραμμένη οικονομικά Ελλάδα πρέπει να πάψει να πληρώνει αυτούς που την κατέστρεψαν. Στο ΕΚΠΑ υπάρχουν εξαίρετοι πραγματικά επιστήμονες, ίσως κατ' εξαίρεση να υπάρχουν και στο τμήμα κοινωνικής θεολογίας, οι οποίοι δεν πρέπει να ανέχονται τέτοια φαινόμενα. Αλλά όπως είπαμε, τώρα θα φανεί αν ο Πανάρετος είναι παληκάρι... 
paideia-gr