Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Παπανδρέου: «Η Ελλάδα αξίζει πολύ περισσότερα»

Τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη ΔΕΘ και την HELEXPO και κατ΄ επέκταση τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις των δύο εκθέσεων, αμέσως μετά τον αγιασμό και τα εγκαίνια της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τα περίπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όπου προβάλλονται νέες μορφές παραγωγής ενέργειας, με τη χρήση φωτοβολταϊκών και άλλες καινοτόμες πρωτοβουλίες.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια σπαταλήθηκαν ευκαιρίες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, αλλά τώρα βαδίζουμε με σταθερά βήματα και η Ελλάδα μπορεί να είναι υπερήφανη γιατί αξίζει πολύ περισσότερα».
Οι πρόεδροι των δύο εταιριών, Γιάννης Κωνσταντίνου της ΔΕΘ και Πάρης Μαυρίδης της HELEXPO, του επέδειξαν το ηλιακό δένδρο που έχει τοποθετηθεί στους χώρους της ΔΕΘ.
Στο περίπτερο της ΔΕΗ, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε κι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος. Ενώ, στο περίπτερο του υπουργείου Οικονομίας δύο εκπρόσωποι εργαζομένων με συμβάσεις stage πλησίασαν τον Γ. Παπανδρέου και του είπαν να δείξει η κυβέρνηση ανθρώπινο πρόσωπο απέναντί τους.
Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας και το περίπτερο της Νομαρχίας. Στο τελευταίο, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης τον υποδέχθηκε με ποντιακό συγκρότημα και του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.
Στη διάρκεια του αγιασμού ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος εξέφρασε την ευχή να μην υποστούν οι πολίτες άλλες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και πρόσθεσε ότι γνωρίζει πως η κυβέρνηση καταβάλλει τέτοιες προσπάθειες. Εξέφρασε ακόμη τη χαρά του γιατί για πρώτη φορά το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν οι υπουργοί Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χάρης Παμπούκης, Λούκα Κατσέλη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής , Αννα Διαμαντοπούλου, Τίνα Μπιρμπίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, υφυπουργοί, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
ΤΑ ΝΕΑ