Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Το ρήγμα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνεται...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/  

Όταν στην αμέσως προηγούμενη παρέμβαση μας (Δευκαλίων, 10 Σεπτεμβρίου 2010) εντοπίσαμε τα πρώτα σημάδια διάσπασης στα απλά μέλη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δεν περιμέναμε ότι θα επιβεβαιωθούμε αμέσως.
Συγκεκριμένα όπως είναι ήδη γνωστό στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη την Ελλάδα πλην των Ιονίων νήσων.
Έγινε όμως ευρέως γνωστό από ημί-επίσημες διαρροές, που δημοσιεύτηκαν χωρίς να διαψευστούν, ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια Νησιά θα είναι ο...
 Κεφαλλονίτης και τέως Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Η. Μπεριάτος.
Η απόφαση αυτή που δεν ήταν προϊόν δημοκρατικής διαβούλευσης και διαλόγου μεταξύ της ηγεσίας του κινήματος και των τοπικών βουλευτών καθώς και των συντεταγμένων οργάνων του κινήματος έχει ήδη προκαλέσει τριγμούς στην πολιτική και οργανωτική ενότητα των μελών και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια Νησιά.
Συγκεκριμένα εχθές το βράδυ (10 Σεπτεμβρίου 2010), στην Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν περίπου 400 εκπρόσωποι μαζικών φορέων αλλά και στελέχη και μέλη του Κινήματος και αποφάσισαν ομόφωνα να διαφοροποιηθούν από τις επιλογές της ηγεσίας και να υποστηρίξουν άλλη ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Όμοιου περιεχομένου και λογικής συγκεντρώσεις είτε έγιναν ταυτόχρονα είτε θα γίνουν το Σαββατοκύριακο και στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά.
Βλέπουμε λοιπόν ότι τα πραγματικά γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ αρχίζει να δημιουργείται ένα έστω και δειλό κίνημα αμφισβήτησης και διαφοροποίησης στις επιλογές της ηγεσίας.
Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν είναι στις προθέσεις μας η οποιαδήποτε παρέμβαση και αγιοποίηση των όσων παρατηρούνται και συμβαίνουν στο εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Απλά η οποιαδήποτε οικονομική ανάλυση θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν της τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες ιδιαίτερα αν αυτές αφορούν και συμβαίνουν στο κυβερνητικό κόμμα.
Στην αμέσως επόμενη παρέμβαση μας θα ασχοληθούμε και πάλι με τα αποτελέσματα και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία. 
press-gr