Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ?...

Την Παρασκευή το βράδυ, στην επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη ο Γ. Παπανδρέου έδωσε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το μέγεθος της προσοχής και της σημασίας, που το ΠΑΣΟΚ αποδίδει στην υλοποίηση της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης, άρα και του ενδιαφέροντος που αποκτούν, εκ των πραγμάτων, οι εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
«Για μας, ο “Καλλικράτης” δεν είναι μια εκλογική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία αναμόρφωσης της Ελλάδας. Για μας, οι υποψήφιοι για δήμους και περιφέρειες δεν φοράνε μια φανέλα για έναν κομματικό αγώνα. Επωμίζονται τις ιστορικές ευθύνες να γίνουν ανατροπείς και καινοτόμοι δημιουργοί μιας διαφορετικής Ελλάδας».

Μόνο και μόνο διαβάζοντας κανείς, το κομμάτι του λόγου στο οποίο αναφέρονται τα διλλήματα και οι αντιπαραθέσεις, που διαμορφώνονται στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αντιλαμβάνεται την αγωνία, αλλά και τη θέληση του πρωθυπουργού, σε κάθε περίπτωση, να επιλεγούν και να λειτουργήσουν τα καλύτερα και τα ικανότερα στελέχη.
«Στις 7 Νοεμβρίου θα αναμετρηθούν η καθυστέρηση με την πρόοδο, το χθες με το αύριο. Το κομματικό κράτος με την ισονομία και την ισοπολιτεία. Ο μικροελλαδιτισμός, με τον έλληνα πολίτη του κόσμου. Ο εθνικισμός με τον πατριωτισμό…».
Κι όμως, κάποιοι επέμεναν, ως το τέλος, ν΄ αρνούνται την υποψηφιότητά τους, που προτάθηκε από το αρμόδιο κομματικό όργανο, μετά από την διερεύνηση και την εξέταση των δεδομένων, σε κάθε περίπτωση ! 


Ο Γ. Παπανδρέου, φυσικά και δεν μπορεί ν΄ αφήσει το ζήτημα έτσι, φυσικά κι οφείλει ν΄ αντιδράσει, μένοντας πιστός στην άποψή του για το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου και την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων κι όλου του δυναμικού του ΠΑΣΟΚ γι αυτές.
Εφ όσον το φαινόμενο των αρνήσεων εξακολουθήσει, τότε – όλα δείχνουν – πως από τη Δευτέρα, θα υπάρξουν εξελίξεις και στο κόμμα και στην κυβέρνηση, με διαγραφές στελεχών και απομακρύνσεις υπουργών ή υφυπουργών !

Ο ανασχηματισμός που θα περιορίζονταν στην αντικατάσταση όσων μελών του υπουργικού συμβουλίου παραιτούνταν για να θέσουν υποψηφιότητα για Δήμαρχοι ή Περιφερειάρχες, θα επεκταθεί, καθώς θα συμπεριλάβει την αντικατάσταση και όσων αρνήθηκαν την σχετική πρόταση του κόμματος και μ΄ αυτό ως δεδομένο, δεν αποκλείεται, καθόλου, να επισπευστεί και να γίνει τώρα,
ο μεγάλος και ριζικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης !...