Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ο φόβος







Πραγματικά διερωτόμαστε  τι περισσότερο θα έπρεπε να έχει συμβεί στο λαό μας έτσι ώστε να σταθεί στο ύψος του, με αυτό που διδάχθηκε πάντα να κάνει…δηλαδή…ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.


Φαίνεται πως αποχαυνώθηκε  πλήρως μπροστά από την τηλεόραση-ψησταριά, από την οποία απολαμβάνει και γεύεται κάθε προϊόν μασημένης τροφής που του σερβίρουν. 
  
Φαίνεται πως φοβάται να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα.
Φαίνεται πως ακόμη πιστεύει στα πολιτικά συστήματα που τον διοικούν
Φαίνεται πως φοβάται…να φέρει αντίρρηση σε αυτό που αδίκως του επιβάλλουν να κάνει.
Φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να βροντοφωνάξει τον Εθνικό Ύμνο και να νιώσει περήφανος για το περιεχόμενό του.
Φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη χρονιά διεπράχθη ένα έγκλημα εις βάρος του κι αυτή είναι μόνο η αρχή


Φαίνεται επίσης ότι δεν έχει σκεφθεί τις ατομικές του ευθύνες, διότι έχει ατομικές ευθύνες και έχουμε αναφερθεί για το συγκεκριμένο γεγονός κατά το παρελθόν με προηγούμενα δημοσιεύματά μας. Άλλο η ευθύνη που φέρουν οι «ληστές του δημοσίου χρήματος»  και άλλο η ευθύνη που φέρουμε όλοι μας διότι πάντοτε λειτουργούσαμε ατομιστικά  και με τεράστια δόση αδιαφορίας για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, με βασικό κανόνα το «βόλεμα». Δεν φάνηκε έως και σήμερα ότι αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας πραγματικά. 


Αυτό που φάνηκε είναι το γεγονός ότι όλοι πίστεψαν κατά περιόδους τους διάφορους «Γκόρτσους» με τις φαμφαρολογίες τους, σκοπός των οποίων ήταν τελικά να εξαπατήσουν τους πολίτες αυτού του τόπου,  υποσχόμενοι στις «βδέλλες»…. λαγούς με πετραχήλια επί δεκαετίες. Φαινομενικά τα κατάφεραν… η συνέχεια θα μας δείξει εάν και εφόσον τα κατάφεραν πραγματικά…  Κι αυτό το λέμε διότι πάντοτε στη ζωή υπάρχουν και ανατροπές. Όπως λέει και μια παλιά παροιμία… «όσο εμείς κάνουμε σχέδια, ο Θεός μας βλέπει και γελάει»


Φαίνεται πως δεν κατάλαβε ο Έλληνας ότι σιγά – σιγά του ροκάνισαν τα πάντα - κάθε αξία, κάθε ιδανικό κάθε ελπίδα για μία καλύτερη πορεία ως έθνος. 


Μάλλον δεν κατάλαβε ότι τον κρατάνε όμηρο υπό το κράτος φόβου, έτσι ώστε να τον χειρίζονται και να τον χειραγωγούν όπως θέλουν. Έτσι φαίνεται  τουλάχιστον…
Ειλικρινά σας εξομολογούμαι ότι τα έχουμε χάσει! 


Μήπως λοιπόν αφέθηκε πλήρως στην «τύχη» του?  Ή μήπως συνειδητοποιεί πραγματικά το τι έχει συμβεί και … αυτή τη στιγμή  ετοιμάζει το δικό του «μνημόνιο» προς τους κυβερνώντες του?


«ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ – ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ»


Με την ίδια δύναμη που έβγαινες στο δρόμο πιστεύοντας στη σημαιούλα που σου πούλαγαν, με την ίδια δύναμη βγες και δείξε την δύναμή σου…χωρίς τη σημαιούλα τους. 


ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ...
ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΑΝ «ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ» 
aoratos-ippotis