Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Τα αγγελάκια του Κωστάκη

«Τετρακόσιες δραχμές ζητάς να μου παίξεις παλιά τραγουδάκια»… αυτός ο στίχος, δεν ξέρω γιατί μου ΄ρθε στο μυαλό μόλις άκουσα την εγγύηση που ζήτησαν από τον Γιάννη Αγγέλου προκειμένου να μην διαβεί της φυλακής τα σίδερα που είναι για τους λεβέντες.


Και ο αμέσως επόμενος στίχος ήταν ο εξής: «Γιάννη μου το μαντήλι σου τι το΄χεις λερωμένο» και ακολούθησε το «τα λερωμένα τ΄ άπλυτα τα πολυφορεμένα».

Τέτοιο ποσό δεν έχει ζητηθεί ξανά από κανέναν κατηγορούμενο. Φαντάσου πόσο αξιόπιστο άτομο θεωρείται από την δικαιοσύνη. Τι να πω; Μόνο σε φήμες και κουτσομπολιά βασίστηκαν οι δικαστές και του έβαλαν περιοριστικούς όρους;

Και καλά, οι δικαστές τα ζήτησαν ο Αγγέλου που βρήκε 400 ζεστά χιλιαρικάκια; Από τους μισθούς του;

Γιατί όχι θα μου πεις. Η Ελλάδα φημίζεται εξάλλου για τους υψηλούς μισθούς. Για το λάδι, την φέτα και τους μισθούς είμαστε γνωστοί σε όλον τον πλανήτη.

Για σκέψου… οι ισχυροί της κυβέρνησης του Κωστάκη ήταν ο Ρουσόπουλος, ο Αγγέλου, ο Αλογοπουναναιτώραπια!

Τα αγγελούδια του Κωστάκη.

Τελικά αυτός ο τέως καταλληλότερος ή δεν ήξερε ποιους είχε δίπλα του ή ήξερε πολύ καλά τι έκαναν.

Αν ισχύει το πρώτο να βγει δημόσια και να πει εκατό φορές «Είμαι βλάκας και συγγνώμη που σας κυβέρνησα». Αν ισχύει το δεύτερο ας βρεθεί ο τρόπος να τιμωρηθεί είτε για συμμετοχή είτε για κάλυψη εγκληματικών ενεργειών.

Εντωμεταξύ αυτό που κάποιοι το λέγαμε από την στιγμή που έγινε γνωστό το σκάνδαλο των ομολόγων, δηλαδή ότι δεν είχαμε να κάνουμε με κάτι πανηλίθιους υπουργούς που τους έπιασαν στον ύπνο οι αδαείς διοικητές αλλά με καραμπινάτο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, το λέει και ο Ζορμπάς.

Ο οποίος όπως θα θυμάστε έχασε την θέση του και λοιδορήθηκε επειδή δεν κάλυψε τα νεοδημοκρατικά λαμόγια. Όπως επίσης θα θυμάστε, όταν έλεγε για τις λαμογιές των Πασόκων ήταν για την Νέα Δημοκρατία ένας άψογος δικαστικός και για το ΠΑΣΟΚ ένας δικαστικός που έπαιζε πολιτικά παιχνίδια και αναξιόπιστος. Όταν άρχισε να λέει για τις γαλάζιες λαμογιές οι χαρακτηρισμοί παρέμειναν, αλλά από την ανάποδη. Καλός για το ΠΑΣΟΚ, άχρηστος για την ΝΔ. Αυτά για να μην ξεχνάμε την υποκρισία των δύο κομμάτων.

Από εκεί και πέρα να θαυμάσουμε για άλλη μια φορά το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ που σέβεται τους θεσμούς, αγωνίζεται για το καλό των εργαζόμενων και των μη προνομιούχων και να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό καθώς δείχνει μια απίστευτη συνέπεια…

Ο Λοβέρδος όπως θα θυμάστε είχε πει ότι από την στιγμή που οι κοινωνικοί εταίροι θα συμφωνήσουν θα υπάρχει και η διαιτησία. Μόνο που θα πρέπει οι αποφάσεις της διαιτησίας να είναι αρεστές στον υπουργό. Αλλιώς με νόμο πετάει στα σκουπίδια τις αποφάσεις.

Δηλαδή, μας λέει, δεν φτάνει που θα έχετε διαιτησία θέλετε να εφαρμόζονται και οι αποφάσεις της; Ε, όχι πια! Αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε η τρόικα.

Για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν έχω να πω πολλά. Δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος και έμεινε πίσω μια γυναίκα και ένα μωρό που θα ψάχνουν να καταλάβουν το πώς και το γιατί.

Στην διαμάχη για το αν ήταν ήρωας ή αν υπάρχουν υπερβολές δεν θα συμμετέχω. Απλά σε τέτοιες στιγμές και οι υπερβολές είναι κατανοητές.

Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι η υποκρισία κάποιων. Είναι ότι χειρότερο…
Κάποιοι άνθρωποι θα έπρεπε να σιωπήσουν. Τουλάχιστον για την ημέρα της δολοφονίας και για την ημέρα της κηδείας.

Όσο για την Σέχτα Επαναστατών να πω ότι η αίσθηση μου είναι πως πρόκειται για σέχτα αλλά όχι επαναστατών.

Έχουν νοοτροπία φανατικού χούλιγκαν και τίποτε άλλο. Εκτός και αν είναι δημιούργημα μυστικών υπηρεσιών. Ή και τα δύο. Κάποιοι μυστικών υπηρεσιών στρατολόγησαν ανεγκέφαλα χουλιγκανάκια και τα καθοδηγούν.
Αλλά σχέση με αντάρτικο πόλης δεν έχουν.

Δηλαδή, είναι σαν να έρθουν αύριο να με σκοτώσουν χτυπώντας έτσι την καθεστωτική σάτιρα.
Έλεος δηλαδή….

Τέλος πάντων. Ήρθε η ώρα να κλείσω τον υπολογιστή και να ετοιμαστώ να πάρω την σκηνούλα μου και τις γυναίκες μου για να χαλαρώσω κάτω από κάτι ωραία και δροσερά πλατάνια.

Οπότε για λίγο καιρό δεν έχει κειμενάκια.
Να είστε καλά… και προσοχή. Κυκλοφορούν χιλιάδες υποκριτές.

Μικρός Φωκίων
mikrosfokion