Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο Αυλωνίτης ζητά από το Μικάλεφ να ξεκαθαρίσει τη θέση του

altΤο γάντι στο Σωτήρη Μικάλεφ πέταξε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο Αλέκος Αυλωνίτης, καλώντας τον, αν έχει αλλάξει στάση σχετικά με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των δημάρχων, να το δηλώσει ευθαρσώς.
“Δεν έχει υποπέσει τίποτα στην αντίληψή μου, με προβληματίζει το ότι έχω ακούσει ακρομίθειες δεν με αφορά προσωπικά. Δεν έχω ακούσει δια στόματος του κ. Μικάλεφ ότι έχει πάψει να υποστηρίζει  αυτή την προσπάθεια και, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος και να απαντήσει επακριβώς στην ευθεία ερώτηση: Έχετε φύγει από την προσπάθεια που κάνουν από κοινού οι δήμαρχοι;”, απάντησε ο δήμαρχος Εσπερίων και υποψήφιος δήμαρχος Κερκυραίων Αλέκος Αυλωνίτης, σε σχετική ερώτηση στο δημόσιο ραδιόφωνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “βεβαίως και παραμένουν και οι δέκα δήμαρχοι: “Έχετε δει καμία ανακοίνωση από κανέναν που να λέει “εγώ δεν υποστηρίζω”; Είμαστε αρκετά μεγάλοι σε ηλικία, μεγαλώσαμε πια για να τηρούμε τους λόγους μας και τις πράξεις μας. Υπό αυτή την έννοια σας λέω λοιπόν ότι οι δέκα αυτοδιοικητικοί παράγοντες που πήραμε τις αποφάσεις μας εμμένουμε στην προκείμενη περίπτωση στην πρώτη μας δέσμευση, κατά συνέπεια πρόβλημα δεν υπάρχει”.

“Δεν ήταν διαρροές”

Για τις δηλώσεις Μικάλεφ ότι οι “διαρροές” περί του γκάλοπ τον θίγουν προσωπικά, ο κ. Αυλωνίτης υποστήριξε ότι αυτό δεν είναι θέμα που αφορά την κίνηση των δημάρχων επαναλαμβάνοντας ότι οι φερόμενες ως διαρροές δεν έχουν σχέση με τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια και, άλλωστε, δεν ανταποκρίνονται τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην πραγματικότητα.

“Όχι στη δημοσιότητα, είναι δικό μας εργαλείο και όχι των αντιπάλων μας”

Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου στις δημοτικές εκλογές, απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο να δώσει τα στοιχεία του γκάλοπ στη δημοσιότητα υπογραμμίζοντας ότι αν και ο κ. Μικάλεφ φέρεται να έχει ζητήσει κάτι τέτοιο, η απόφαση αυτή μπορεί να ληφθεί μόνο από κοινού και με τους 10 δημάρχους που παρήγγειλαν και πλήρωσαν τη δημοσκόπηση. Μάλιστα, αιτιολόγησε την απόφαση να μην δοθεί στη δημοσιότητα υπογραμμίζοντας ότι διενεργήθηκε με στόχο να αποτελέσει εργαλείο για τους ίδιους και όχι για τους αντίπαλους του υπό δημιουργία ψηφοδελτίου: “Όταν παραλάβαμε αυτή τη δημοσκόπηση, είχαμε εξ υπαρχής συμφωνήσει ότι αποτελεί εργαλείο δικό μας. Εμείς δεν κάνουμε δημοσιογραφία. Δεν πάμε στα ΜΜΕ να πούμε τί ποσοστό πήρε ο ένας ή ο άλλος και να δώσουμε σε βορά των media κάποιον ο οποίος που δεν είχε καλά αποτελέσματα ή να μεγιστοποιήσουμε την επιτυχία κάποιου που είχε καλύτερα αποτελέσματα από τους άλλους. Αυτή η δημοσκόπηση που έχει πάρα πολλές ερωτήσεις και πάρα πολλά ευρήματα, έγινε καθαρά για να τη χειριστούμε εμείς και όχι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ή οι υποψήφιοι αντίπαλων παρατάξεων”.