Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Χωματερή χωρίς πυροπροστασία, κρουνοί εκτός λειτουργίας!

alt

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στον ευρύτερο χώρο του ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι, ωστόσο, σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν με τη νομιμότητα της εγκατάστασης αλλά και την έλλειψη πυροπροστασίας που επιβεβαιώνει η Π.Υ. Η λειτουργία του χώρου εναπόθεσης ογκωδών σκουπιδιών, που βρίσκεται στον περίβολο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, είναι παντελώς παράνομη, όπως καταγγέλλει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής, καθώς δεν προβλέπεται πουθενά στον κανονισμό λειτουργίας, τις εγκρίσεις και τις περιβαλλοντικές μελέτες της εγκατάστασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής.

Χωρίς πυροπροστασία, εκτός λειτουργίας και οι κρουνοί!

Μάλιστα, ο εν λόγω χώρος βρίσκεται ουσιαστικά εκτός της περιβόλου της εγκατάστασης του ΧΥΤΑ και διαθέτει αυτόνομη περίφραξη, ενώ, στερείται μηχανισμού πυροπροστασίας.
Αυτό επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής, Μιλτιάδης Αναστασίου, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει σύστημα πυρόσβεσης όπως αυτό που υπάρχει στα κύττ
αρα του ΧΥΤΑ.
Μάλιστα, ο επικεφαλής των δυνάμεων της πυροσβεστικής αποκάλυψε ότι και οι πυροσβεστικοί κρουνοί έχουν τεθεί ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, λόγω της χαμηλής πίεσης υδροδότησης που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή. Χαμηλή πίεση που ακυρώνει τη δυνατότητα γρήγορου ανεφοδιασμού των πυροσβεστικών οχημάτων...

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι κατέλαβαν την είσοδο

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής του Τεμπλονίου συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη χθες λίγο πριν τα μεσάνυκτα στο Δημαρχείο Κέρκυρας υπό το Σωτήρη Μικάλεφ, ωστόσο, δεν ικανοποιήθηκαν από το αποτέλεσμά της και προχώρησαν από σήμερα το πρωί σε επ΄ αόριστον κατάληψη της εισόδου του ΧΥΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες που εξακολουθούν να επικρατούν στην εγκατάσταση.
«Ζήτημα χρόνου» ήταν να ξεσπάσει η πυρκαγιά αυτή, κατήγγειλε στο CorfuPress.com η πρόεδρος του Συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι του Τεμπλονίου ακόμα δεν έχουν συνέλθει από τα δυσμενή αποτελέσματα στην υγεία τους από την περσινή φωτιά στο κύτταρο του ΧΥΤΑ.

Αναστολή αποκομιδής απορριμμάτων

Με δεδομένη την κατάσταση στο ΧΥΤΑ αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την όλη εικόνα της πόλης και της περιφέρειας της Κέρκυρας, αφού έχει διακοπεί η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις ή επέκταση στο δάσος...

Μέχρι στιγμής, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις, ενώ η Πυροσβεστική εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα υπό το φόβο αλλαγής των καιρικών συνθηκών, ενίσχυσης των ανέμων και κινδύνου να προκληθεί μεγαλύτερη φωτιά στην παρακείμενη του ΧΥΤΑ δασική περιοχή...