Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

"Νέα Ελλάδα" το κόμμα της Ντόρας;

nea-elladaΈντονες διεργασίες συντελούνται σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα εντελώς νέο σκηνικό, με ορατό το ενδεχόμενο ανατροπής του παραδοσιακού μεταπολιτευτικού πολιτικού κατεστημένου. Η περίπτωση Κιλτίδη είναι άλλη μία απόδειξη αυτής της σχεδόν αναπόφευκτης εξέλιξης.
 
Το ιστολόγιο  Ζείδωρον επισημαίνει: Στο κόμμα της ΝΔ γίνεται ένας περίεργος αγώνας δρόμου για το ποιος θα προλάβει ποιον.Ο ίδιος ο κύριος Σαμαράς θέλει να απαλλαγεί από τα λεγόμενα "βαρίδια" και κάποιοι θέλουν να προλάβουν τις εξελίξεις και τις αναμενόμενες διαγραφές.
Ολο αυτό το σκηνικό δεν είναι καθόλου άσχετο με την εξαγγελία της δημιουργίας του νέου κόμματος από την κυρία Μπακογιάννη.Πληροφορίες και φήμες αναφέρουν πως όλα είναι έτοιμα και το όνομα αυτού "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ".Το μόνο που μένει σε εκκρεμότητα είναι το ιδανικό τάιμινγκ,η κατάλληλη στιγμή που θα γίνει η εξαγγελία του νέου πολιτικού φορέα.Επειδή η κατάσταση της οικονομίας είναι κρίσιμη και το πολιτικό σκηνικό αρκετά ρευστό το πιο πιθανό είναι να μη βιαστεί η κυρία Μπακογιάννη και να περιμένει ακόμα και τα αποτελέσματα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Τώρα τι καινούργιο μπορεί να φέρει ένα νέο κόμμα "επανδρωμένο" από παλιές καραβάνες της πολιτικής είναι άλλου παπά ευαγγέλιο ή μάλλον αυτών (επιχειρηματιών και ΜΜΕ) που το στηρίζουν.
theinsider