Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ο εμφύλιος

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενος πραγματικά πολύ λυπηρού φαινομένου. Οπως ολοι γνωρίζουμε η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση , χρεωμένη , υπόδουλη κ ερμαιο των κερδοσκόπων και των " ανθρώπων " του ΔΝΤ. Μας επιβάλλονται συνεχώς μέτρα που υποβαθμίζουν το βιοτικο μας επίπεδο, ωστόσο σύμφωνα με τους πολιτικούς μας ηγέτες ( εμεις τους ψηφίσαμε ) αλλα και τους φίλους τους τους δημοσιογράφους οφείλουμε να τα δεχθούμε γιατι αλλιως χρεωκοπούμε και το μέλλον μας θα είναι ακομη πιο ζοφερό και επώδυνο-
Ωστοσο αναρωτιέται κανείς ποσο ακομη πιο επώδυνο μπορει να γίνει το μέλλον για τον μέσο Ελληνα πολίτη , τι μπορεί ακόμη να του συμβεί??? Και εδώ πραγματικά ερχεται να αναδειχθεί το χειρότερο σενάριο που σε καποιο μικρο βαθμο εχει αρχισει ήδη να παίζεται στις οθόνες μας. Καθημέρινα μεσω του τύπου πότε εξαπολύονται κατηγορίες εναντίον των Τεμπέληδων Δημοσιών υπάλληλων και πότε εναντίον των φοροφυγάδων ελευθέρων επαγγελματιών σαν να φέρουν μονο αυτοί την ευθύνη για τον εξευτέλισμο της χώρας . Και ετσι δημιούργειται ενα βολικό για τους ουσιαστικά υπευθυνους πεδίο μάχης μεταξύ των εργαζομένων που αν μη τι αλλο τους εξυπηρετεί. Ευλογα λοιπον διερωτάται κανεις, μηπως τελικά εμεις είμαστε οι υπαίτιοι των δεινών μας? - Η αλήθεια ωστόσο βρίσκεται κάπου στη μέση σαφώς και υπάρχουν Τεμπέλήδες Δημόσιοι υπάλληλοι σαφώς και υπάρχουν φοροφυγάδες ελευθεροι επαγγελματιές!

Σε αυτο το σημείο όμως δημιουργούνται επιπρόσθετα εύλογα ερωτημάτα

1) Ποιούς βόλευε να βολευονται τεμπέληδες στο Δημόσιο?
2) Ποιοι δεν δημιούργησαν ικανο φοροεισπρακτικό μηχανισμό?
3) Ποιοι ελάμβαναν μίζες για συμφωνίες με εταιριές Κολοσσους?
4) Ποιοι μας έβαλαν στην ΟΝΕ με πλασματικά στοιχεία ( παραπιμπτοντως και τοτε επρέπε να σφίξουμε τα ζωνάρια)?
5)Ποιοι τζογάριζαν ανερυθρίαστα τα αποθεματικά των δημοσιών ταμείων?
6)Ποιοι ξεπούλησαν δημόσια περιουσια? ( Βατοπέδι)
7)Ποιοι επαιρναν μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα του στρατού?
8)Ποιοι διόριζαν στη βουλή ολη τους την οικογένεια?
9)Ποιοι εκμεταλλεύονταν εργαζομενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που δήθεν θα μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου στις επόμενες εκλογές για να μπορουν να έχουν ψηφοφόρους?
10)Ποιοι διέθεταν αστυνομικούς που τους προστατευαν για να τους κάνουν τα ψώνια?
11)Ποιοι πλούτιζαν με χρήματα του Ελληνικού λαού αδιαφορώντας για το κόπο του καθενός?
12)Ποιοι ανέλαβαν και διεξήγαγαν Ολυμπιακούς αγώνες μη έχοντας πλάνο αξιοποιήσης για τις υποδομές που δημιοργήθηκαν με αποτέλεσμα ολες να εχουν μετατραπεί σε ερείπια?
και πολλα αλλα γιατι και ποιοι που απασχολούν ολους μας και που λίγο πολύ ολοι μας γνωριζουμε την απάντηση.
Το θέμα δεν είναι να αποποιηθούμε τις δικές μας ευθύνες που ομολογουμένως έχουμε αλλά πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση που μας ταλανίζει δημιουργώντας καινούριες προοπτικές και καλυτερες συνθήκες. Ας μην εμπλακούμε σε εναν ιδιότυπο εμφύλιο που τεχνηέντως προσπαθούν να μας εμπλέξουν αλλα ας είμαστε αυστηρότεροι με τον εαυτό μας και τις επιλογές μας!!!
Σας ευχαριστώ. 
http://alexcfu.blogspot.com