Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ο Γιαννάκης έφυγε, έρχονται Μεσίνα ή Ίβκοβιτς;

Ο Γιαννάκης έφυγε, έρχονται Μεσίνα ή Ίβκοβιτς;Ένα... διαζύγιο αναμενόμενο αν μη τι άλλο, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος αλλά και την επιθυμία του Έλληνα προπονητή να αποχωρήσει από τον πάγκο των "ερυθρολεύκων". 
Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Νικαιώτη τεχνικό, ο οποίος γνώρισε την αμφισβήτηση στον υπέρτατο βαθμό, παρά το γεγονός ότι επί των ημερών του ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους τίτλους με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. 
Επίσης, μετά από απουσία δέκα ετών, οι "ερυθρόλευκοι" επέστρεψαν με τον Γιαννάκη στον πάγκο τους, στο Final Four της Ευρωλίγκα και μάλιστα δύο φορές (2009, 2010). 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΑΕ: "Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη για τα δυόμισι χρόνια συνεργασίαs μαζί του, ως προπονητή της ομάδας μας.  
Κατά την περίοδο της θητείας του, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010, έλαβε μέρος μετά από απουσία 10 ετών σε δύο συνεχόμενα φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα και μάλιστα φέτος, μετά από 13 χρόνια, συμμετείχε στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης.  
Ευχόμαστε ολόψυχα στον κ. Παναγιώτη Γιαννάκη κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καταξιωμένης πορείας του στο χώρο του μπάσκετ".

Τα ρεκόρ, οι επιτυχίες και οι ήττες

Ο Γιαννάκης έμεινε 2.5 χρόνια στον Ολυμπιακό, αντικατέστησε τον Πίνι Γκέρσον και επί των ημερών του, ο Ολυμπιακός, κατάφερε να κατακτήσει ένα τίτλο μετά από οκτώ χρόνια (το Κύπελλο Ελλάδος της φετινής σεζόν) να επιστρέψει στην ελίτ της Ευρωλίγκας παίζοντας σε φάιναλ-φορ μετά από μια δεκαετία. 
Στον αντίποδα, έχασε τρεις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή από τον Παναθηναϊκό (3-2 τον πρώτο χρόνο και 3-1, πέρσι και φέτος). Συνολικά ο "δράκος" είχε ρεκόρ 111-33 (75-16 στην Ελλάδα και 36-17 στην Ευρωλίγκα) που τον καθιστά έναν από τους πιο "πετυχημένος" προπονητές στην σύγχρονη ιστορία των "ερυθρολεύκων". Ουσιαστικά τον πιο επιτυχημένο, μετά τους Γιάννη Ιωαννίδη και Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Μίλησαν την Δευτέρα

Ο Γιαννάκης συναντήθηκε την Δευτέρα με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, σε ένα τετ-α-τετ που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα αλλά και επιβεβαιώθηκε πως είχε φτάσει το οριστικό τέλος της συνεργασίας τους. Η επίσημη ανακοίνωση, βγήκε τέσσερις μέρες αργότερα, μάλλον για διαδικαστικούς λόγους. 
Σημειώνουμε ότι εκτός του Γιαννάκη, τελείωσαν και τα συμβόλαια των συνεργατών του (Μάνος Μανουσέλης, Μίλαν Τόμιτς, Χρήστος Μαρμαρινός και Ανδρέας Γκατζούλης) με τους οποίους δούλεψε όλα αυτά τα δυόμισι χρόνια. 
Ο Γιαννάκης δεν ξέρει ακόμη αν θα κοουτσάρει ομάδα την επόμενη σεζόν. Έχει, πάντως, προτάσεις και από εθνικές ομάδες, αλλά και από κλαμπ που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα.

Μεσίνα ή Ίβκοβιτς

Η ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη αναζωπύρωσε την φιλολογία για τον διάδοχο του Γιαννάκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η περίπτωση Πέσιτς "παγώνει" κι ο Ολυμπιακός μοιάζει να βρίσκεται ανάμεσα σε δυο επιλογές. 
Η μία είναι του Έτορε Μεσίνα, ο οποίος έστω κι αν έχει συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι διαθέσιμος. Μπορεί, δηλαδή, να αποχωρήσει από τη "βασίλισσα" και να συνεχίσει (με τους ίδιους οικονομικούς όρους) στον Ολυμπιακό. 
Κι η άλλη εκείνη του Ντούσαν Ίβκοβιτς, η περίπτωση του οποίου συσχετίζεται άμεσα με την υπόθεση Σπανούλη, καθώς διαθέτουν κοινό μάνατζερ. Ο "Ντούντα" έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα δημοσιογράφων από το Βελιγράδι τον τελευταίο καιρό εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του για αρκετές ενέργειες της ομοσπονδίας. Και κάποιοι, μάλιστα, ανακαλύπτουν "πρόσχημα του Ντούντα" να επιστρέψει στην Ελλάδα. 
Και οι δυο σπουδαίοι προπονητές είναι ικανοί να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό, εκεί που δεν μπόρεσε ο Γιαννάκης. Στην κορυφή του πρωταθλήματος και στην "πτώση" του Παναθηναϊκού. Αμφότεροι έχουν αποδείξει τι μπορούν να πετύχουν (ο Ίβκοβιτς με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το τριπλ-κράουν του 97) και μάλιστα ο Ιταλός διαδέχτηκε τον Σέρβο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ουσιαστικά, μιλάμε για τους δυο δημιουργούς της "αυτοκρατορίας" της ρωσικής ομάδας...
Όπως έλεγαν, πάντως, στον Πειραιά οι εξελίξεις για την υπόθεση προπονητή θα αρχίσουν να υλοποιούνται την ερχόμενη εβδομάδα... 
http://www.sport24.gr