Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ο Ντάρκο επιστρέφει, ο Καρντόσο συμφώνησε

Ο Ντάρκο επιστρέφει, ο Καρντόσο συμφώνησε Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς είναι έτοιμος να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ως σύμβουλος μεταγραφών, ο Οράσιο Καρντόσο έδωσε τα χέρια με τους Πειραιώτες, ο Σιμόν Βούκτσεβιτς συμφώνησε προφορικά και μένουν οι ιατρικές εξετάσεις, o Μοντεστό απομακρύνεται, η υπόθεση Ιβάνοφ τελείωσε αρνητικά, ο Μαρέσκα θα είναι έτοιμος την Τρίτη, ενώ ο Στέφαν Μπάμποβιτς θα δοκιμαστεί από τον Έβαλντ Λίνεν στην Γερμανία. Όλη η επικαιρότητα της Δευτέρας του Ολυμπιακού, σε μια πρόταση για γερά πνευμόνια!

Η εβδομάδα ξεκινήσε και οι εξελίξεις τρέχουν σαν δαιμονισμένες στον Ολυμπιακό. Ούτε λίγο, ούτε πολύ έξι ειδήσεις έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, στο "ερυθρόλευκο" ρεπορτάζ της Δευτέρας.

Το πιο σημαντικό βέβαια δεν έχει να κάνει με κάποια μεταγραφή, αλλά με την επιστροφή του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς στο μεγάλο Λιμάνι.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος θα αναλάβει πόστο στη νέα ομάδα του Ολυμπιακού, από το οποίο θα συμβουλεύει την διοίκηση για μεταγραφικές κινήσεις.

Αυτή είναι η δεύτερη κίνηση της νέας διοίκησης των "ερυθρόλευκων" μετά και την επιστροφή του Τάσου Μητρόπουλου, κάτι που μαρτυρά πως στόχος του Μαρινάκη και των συνεργατών του δεν είναι μόνο η ενδυνάμωσει του ρόστερ, αλλά και η θωράκιση της ομάδας σε πόστα που "πονούσε" μέχρι σήμερα.

Σειρά αναμένεται να πάρει τις επόμενες ημέρες και ένας από τους μεγαλύτερους αρχηγούς του Ολυμπιακού, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που προορίζεται για τεχνικός διευθυντής.

Πιάνει Λιμάνι ο Καρντόσο

Σ' ότι αφορά στα μεταγραφικά, ο Οράσιο Καρντόσο μετά από 2 καλοκαίρια που ήταν κοντά στον Πειραιά, αλλά ποτέ δεν "έδενε" στο Λιμάνι, τώρα φαίνεται πως θα φορέσει τα "ερυθρόλευκα".

Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος που έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και πλέον μένει η υπογραφή για να επισημοποιηθεί η μεταγραφή.

Αυτό αναμένεται να γίνει την Παρασκευή, όπου το "πιτμπουλ" θα περάσει από τα γραφεία της Πειραϊκής ΠΑΕ για να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας και στην συνέχεια θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.

Συμφώνησε με Βούκτσεβιτς

Ο Σιμόν Βούκτσεβιτς που αποτελεί μεταγραφικό στόχο για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, έφτασε στην χώρα μας για λογαριασμό των Πειραιωτών.

Ο Μαυροβούνιος άσος συναντήθηκε με τον Σωκράτη Κομινάκη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη και συμφώνησαν προφορικά για συνεργασία ενός χρόνου, με μορφή δανεισμού.

Οι "ερυθρόλευκοι" τα έχουν βρει με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το ετήσιο δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι ύψους 3.7 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον συμφώνησε και με τον παίκτη.

Αυτό που απομένει, είναι να περάσει ο Βούκτσεβιτς από ιατρικές εξετάσεις την Τρίτη και αν όλα πάνε καλά, τότε θα υπογράψει και θα γίνει παίκτης του Ολυμπιακού.

Who is Who

Ο Σίμον Βούκτσεβιτς, ξεκίνησε την καριέρα του στην Παρτιζάν το 2002 και εκεί έμεινε για τέσσερα χρόνια (61σ/16γκ). Το 2006, σε ηλικία 20 ετών, έχοντας, έχοντας ήδη ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα της χώρας με τις ικανότητες του, η ρωσική Σατούρν τον απέκτησε με μεταγραφή έναντι του ποσού των 7.500.000 ευρώ.

Στον ευρωπαϊκό βορρά, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί με αποτέλεσμα να αποχωρήσει, με την Σπόρτινγκ να τον φέρνει στη Λισαβόνα ξοδεύοντας 2.000.000 ευρώ, για το 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Στην Πορτογαλία, ο Σίμον Βούκτσεβιτς, έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις, μετρώντας 54 παρουσίες. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, στο πρωτάθλημα της χώρας, είχε 14 συμμετοχές (11 βασικός) με 1 γκολ, ενώ έπαιξε και σε 3 παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ (1 γκολ) και σε 3 παιχνίδια Κυπέλλου και Λιγκ Καπ.

Η φετινή του χρονιά δεν ήταν πολύ καλή και ο προπονητής της ομάδας, Πάουλο Σέρτζιο, ανακοίνωσε πως δεν τον υπολογίζει για την συνέχεια, με αποτέλεσμα να τεθεί στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές. Ο 24χρονος αριστερός εξτρέμ, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου, μετρώντας 22 συμμετοχές και 1 γκολ.
Απομακρύνεται ο Μοντεστό

Εξαιρετικά δύσκολο είναι πλέον το ενδεχόμενο να δούμε τον Φρανσουά Μοντεστό να πιάνει Λιμάνι κι αυτό γιατί ο Γάλλος αμυντικός δεν απάντησε ούτε την Δευτέρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα RedPlanet.gr.

Οι Πειραιώτες έχουν κάνει πρόταση 500.000 ευρώ ετησίως στον Μοντεστό, περίμεναν μέχρι σήμερα την απάντηση του, όμως αυτή δεν ήρθε πότε.

Ο 32χρονος σέντερ μπακ φαίνεται πως ικανοποιήθηκε από την πρόταση των "ερυθρολεύκων" και έτσι ο Ολυμπιακός στρέφεται πλέον και σε άλλες περιπτώσεις.

Χάλασε του Ιβάνοφ

Φαίνεται πως οι κεντρικοί αμυντικοί δεν του πάνε του Ολυμπιακού καθώς "ναυάγιο" είχαμε και στην περίπτωση του Ιβάν Ιβάνοφ.

Οι Πειραιώτες δεν τα βρήκαν με την Αλάνια Βλαντικαφκάζ και έτσι η συγκεκριμένη υπόθεση τελειώνει άδοξα τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και για τον 22χρονο διεθνή Βούλγαρο σέντερ μπακ.

Έτοιμος την Τρίτη ο Μαρέσκα

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Έντσο Μαρέσκα, καθώς όπως διαπιστώθηκε, ο τραυματισμός του στο φιλικό της Κυριακής δεν ήταν σοβαρός και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις την Τρίτη.

Ο Ιταλός μέσος έκανε την Δευτέρα θεραπεία και πισίνα το πρωί, ενώ το απόγευμα ακολούθησε ατομική προπόνηση με τρέξιμο στο γήπεδο. Από αύριο βέβαια θα κάνει προπόνηση μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Κατά τ' άλλα, οι παίκτες του Έβαλντ Λίνεν είχαν διπλή προπόνηση, με το πρωινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει γυμναστήριο με βάρη και ποδήλατο, ενώ το απόγευμα ασκήσεις με μπάλα στο γήπεδο.

Το απόγευμα οι Ντάρμπισιρ, Ντουντού, Λεντέσμα, Κατσικογιάννης και Βάντερσον ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο, ενώ ο Ντιόγκο, για προληπτικούς λόγους, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο.

Την Τρίτη οι Πειραιώτες έχουν προπόνηση το πρωί στις 09:30, σε δύο γκρουπ και το απόγευμα θα έχουν ρεπό. 
sport24.gr