Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Αρχίζει πτήσεις η Ryanair προς Ρόδο και Κω

http://francisanderson.files.wordpress.com/2009/06/ryanair.jpg
 
Στη Ρόδο θα βρίσκεται την προσεχή Παρασκευή 21 Μαϊου κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας της ιρλανδικής εταιρείας Ryanair. Η επίσκεψη του κλιμακίου έχει να κάνει με την έναρξη των πτήσεων της εταιρείας, σε Ρόδο και Κω από τις 24 Μαϊου.
Ανακοινώσεις για την έναρξη των πτήσεων, θα γίνουν στην συνέντευξη τύπου, που θα παραχωρήσουν από κοινού οι εκπρόσωποι της ιρλανδικής εταιρείας και η διοίκηση του Επιμελητηρίου το προσεχές Σάββατο.
"Με την έναρξη των πτήσεων η Ρόδος και η Κως θα έχουν πλέον άμεση και χαμηλού κόστους, αεροπορική σύνδεση με απευθείας πτήσεις με ευρωπαϊκές χώρες και σε δωδεκάμηνη βάση" δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιώργος Χατζημάρκος
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΔ η συμφωνία με την Ryanair αποτελεί σημαντική κίνηση για την επίτευξη του στόχου της επέκτασης της τουριστικής περιόδου.
Να σημειώσουμε ότι, η Ryanair, εκτελεί 1250 δρομολόγια στην Ευρώπη, με 202 αεροσκάφη. Με τις πτήσεις τις διακινήθηκαν 67.000.000 επιβάτες το έτος 2009.
Οι εκτιμήσεις της εταιρείας δείχνουν πως με τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί φέτος, θα διακινηθούν αρκετοί επιβάτες προς Ρόδο και Κω παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά, πως όταν πάγωσαν οι κρατήσεις μετά τα επεισόδια της 5ης Μαίου, η διοίκηση της Ryanair προχώρησε σε μείωση τιμών αλλά και σε διαφήμιση στις Ιταλικές εφημερίδες.
Αυτό δείχνει βέβαια και την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ιταλική αγορά που ανάγκασε την συγκεκριμένη εταιρεία να κάνει διαφήμιση κάτι είναι έξω από τη φιλοσοφία της .