
Εκανε λόγο για μια «επανάσταση δημοκρατίας με την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, για το οποίο δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω» και επεσήμανε ότι «το αποφασιστικό βήμα για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας είναι η νέα σωστή δομή του κράτους και για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται άμεσες και σαρωτικές αλλαγές και όχι μερεμέτια.
Μία από αυτές είναι ο «Καλλικράτης»». «Πολλούς τους τρομάζει η μεταρρύθμιση, γιατί συνήθισαν αλλιώς... Αυτό ακριβώς το αλλιώς πρέπει να τελειώσει», είπε ο κ. Παπανδρέου και επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Νωρίτερα η ΝΔ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, με το σκεπτικό ότι το νομοσχέδιο αντίκειται στο άρθρο 102 του Συντάγματος περί της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
Ο Χρ. Ζώης (ΝΔ) υποστήριξε ότι «η αφετηρία του «Καλλικράτη» ήταν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο ΔΝΤ», ο Ν. Παπακωνσταντίνου (ΚΚΕ) είπε ότι «ο «Καλλικράτης» θα πολλαπλασιάσει τις εισφορές των πολιτών», ο Π. Μαρκάκης (ΛΑ.Ο.Σ.) ανέφερε ότι «η κυβέρνηση κατάφερε να ξεσηκώσει όλους τους δήμους της χώρας», ενώ ο Ν. Τσούκαλης (ΣΥΡΙΖΑ) χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ψευδαισθησιακή αναζήτηση ενός μεγάλου πολιτικού θαύματος».
Η συζήτηση (έχουν εγγραφεί 173 βουλευτές) συνεχίζεται σήμερα, όπου αναμένεται να τοποθετηθεί και ο Αντ. Σαμαράς και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση το βράδυ της Πέμπτης.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου