Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Με τη λογική ΠΑΜΕ ανυπάκουα, δεν πάμε πουθενά !

http://koukou.files.wordpress.com/2009/02/kkakk.jpgΠΑΜΕ ανυπάκουα και όποιον πάρει ο χάρος. Το νέο τύπου αντάρτικο που υιοθέτησε και εφαρμόζει η ηγεσία του ΠΑΜΕ, αλήθεια ποιον στοχεύει και ποιον προστατεύει; Ποιον πλήττει και ποιον ευνοεί;
Μήπως το μονοπωλιακό ή το παρασιτικό κεφάλαιο; Τους εργοδότες ή μήπως τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους, εργαζόμενους σε αυτούς και τις τοπικές κοινωνίες που ζουν από τον τουρισμό, που περιμένουν το κρουαζερόπλοιο για να κάνουν σεφτέ στο μαγαζί τους;
Αυτός ο όψιμος ακτιβισμός όχι μόνο δεν προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως διατείνεται η ηγεσία του ΠΑΜΕ, όχι μόνο δεν ενισχύει την πολιτική επιρροή του ΚΚΕ, αλλά αντιθέτως κόβει τις γέφυρες με τμήματα της κοινωνίας, τμήματα που δεν είναι πλούσια, ούτε προνομιούχα, αλλά στο κυνήγι της καθημερινής είσπραξης, που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και προπαντός των παιδιών τους, αλλά προοπτική και φως δεν βλέπουν.
Από την άλλη αποκαλύπτει και μία διαφορετική αντίληψη για τη δημοκρατία από εκείνη που είχε το ΚΚΕ μετά το 1974 και γνωρίζουν καλά όσοι πέρασαν από τις γραμμές του.
Η υπευθυνότητα και η ταξική πάλη με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών αντικαταστάθηκε από την ανυπακοή και τα τυφλά? ρεσάλτα σε λιμάνια, ξενοδοχεία και γραφεία.
Αν νομίζουν ότι έτσι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της χώρας. Αν πιστεύουν ότι το αντάρτικο ή ο κλεφτοπόλεμος που προκαλεί ζημιές σε εμπόρους μικρούς και μεγάλους, σε εργαζόμενους είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να προωθήσουν αλλαγές στην κοινωνία ας συνεχίσουν και να είναι σίγουροι ότι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Γιατί όπως έχει διδάξει η ιστορία σε δύσκολους καιρούς αβεβαιότητας και ανασφάλειας η κοινωνία αποζητά στιβαρές ηγεσίες που προσφέρουν ασφάλεια, πράγμα που δεν κάνει το ΠΑΜΕ σήμερα.
imerisia
ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΩΡΑΙΤΙΚΩΝ-Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ. 
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΑΚΤΗ ΜΕΣΣΟΓΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ 200 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΝΣΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ, ΜΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΩ ΑΚΤΗ ΜΕΣΣΟΓΓΗ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ 200 ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ !