Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των γιατρών που φοροδιαφεύγουν

Τα ονόματα των γιατρών στο Κολωνάκι και άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, που φοροδιαφεύγουν, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Σε 57 περιπτώσεις διαπιστώθηκε απόκρυψη στοιχείων, ενώ για 36 από αυτούς, προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκαν πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και διενέργεια έρευνας για εντολές εμβασμάτων προς το εξωτερικό.
Για τους συγκεκριμένους αλλά και για τους υπόλοιπους γιατρούς, το Υπουργείο Οικονομικών διενεργεί περαιτέρω ελέγχους και θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, καθώς και λήψη διοικητικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος των ιατρείων.

Από διαφορετική έρευνα, σε έξι περιπτώσεις γιατρών, όπου ο έλεγχος του Σ.Δ.Ο.Ε. ανέδειξε σημαντικές φορολογικές παραβάσεις, καταλογίστηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.907.991,52 ευρώ και σε τέσσερις από αυτούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.
Σε άλλες πέντε περιπτώσεις γιατρών έχουν κοινοποιηθεί φύλλα ελέγχου για καταλογισμό προστίμων συνολικού ύψους 2.446.280,12 ευρώ. Επισυνάπτεται πίνακας με τα ονόματα των 11 γιατρών και το ύψος των προστίμων που έχουν καταλογιστεί ή είναι υπό καταλογισμό.
Τέλος, σε 12 ορθοπεδικούς γιατρούς, για τους οποίους διενεργείται δικαστική έρευνα στο πλαίσιο του σκανδάλου της De Puy και ανοίχθηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, δεσμεύτηκαν με εισαγγελική παραγγελία οι καταθέσεις τους.
Στην περίπτωση αυτή τα συνολικά δηλωθέντα οικογενειακά εισοδήματα αυτών των γιατρών ανέρχονταν στο ποσό των 12.085.858,84 ευρώ για τα έτη 2001-2008 και οι συνολικές καταθέσεις στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 31.054.540,79 ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζεται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και σε άλλους οκτώ ορθοπεδικούς γιατρούς. Τα ονόματα δεν δημοσιοποιούνται προς το παρόν ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η εισαγγελική έρευνα. Το υπουργείο  θα προχωρήσει σε περαιτέρω σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.
http://www.tanea.gr