Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !...

Παρόλο που στηρίζω την επιλογή της κυβέρνησης να επιλέξει την Αδικία από την Χρεοκοπία, θα διαφωνήσω με τη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του ΠτΔ. Η συναίνεση το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι απονομή πολιτικών bonus στην Δεξιά και φαλκίδευση της κάθαρσης που έχει ανάγκη η χώρα.
Άλλωστε η καθημερινή τακτική Σαμαρά, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αιτούμενη εθνική ομοψυχία, κλπ. Στα λόγια στηρίζω, στα έργα υπονομεύω.
Η απουσία της Αριστεράς, μπορεί να απαντηθεί στο ερώτημα: “Ποια αριστερά;”
Η προσπάθεια να διασωθεί το πολιτικό σύστημα είναι εσφαλμένη, όταν έχουμε μια δεξιά ανύπαρκτη και μια κατ’ επίφαση αριστερά. Η Μεταπολίτευση έχει λήξει και αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ή η διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας.
Ο Παπανδρέου δεν πρέπει να καθυστερήσει απέναντι στη μοναδική λύση που του ταιριάζει και απαιτεί ο κόσμος. Εδώ και τώρα ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Αυτό σημαίνει ότι ο ΓΑΠ (που φαίνεται ότι ξέχασε ότι είναι και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) επαναδραστηριοποιεί την Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει εκεί την Συμφωνία με την Κοινωνία μέσα από ένα πολιτικό πλαίσιο για τη στήριξη του σχεδίου διάσωσης της χώρας και ένα κοινωνικό συμβόλαιο με το Λαό.
Η συμφωνία αυτή θα επαναφέρει τους προγραμματικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα προσφέρει και ένα Κοινωνικό Δίχτυ προστασίας στους εργαζόμενους και στους Συνταξιούχους (στα στεγαστικά δάνεια, την ακρίβεια, φάρμακα, κλπ). Πάρα πέρα υλοποίηση του "φέρτε πίσω τα κλεμμένα", παραπομπή των ενόχων για το Έλλειμμα, πραγματική φορολόγηση της Εκκλησίας, επανέλεγχος και δίκαια ανακατανομή των βαρών στα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί.