Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ίσως η δυσκολότερη που η εποχή αυτού του φαύλου πολιτικού συστήματος μας ανάγκασε να ζήσουμε. Είναι πια δεδομένο ότι ζούμε τις πρώτες ημέρες μιας νέας εποχής, μιας νέας καθημερινότητας.
Οι διακηρύξεις για το τέλος της Μεταπολίτευσης μοιάζουν πια περιττές. Το καταλάβαμε όλοι. Δεν είμαστε από αυτούς που θα δαιμονοποιήσουμε κάθε πεπραγμένο των τελευταίων δεκαετιών. Το πολιτικό σύστημα της περιόδου αυτής φάνηκε για αρκετά χρόνια αντάξιο των προσδοκιών μιας κοινωνίας που έθεσε τον πήχη αρκετά χαμηλά.
Για χρόνια, είχαμε τους πολιτικούς που μας άξιζαν. Είναι χαζό να τους κατηγορούμε. Όταν ψηφίζει κάποιον για να σε διορίσει, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα περισσότερο από την εξέλιξη του σε έναν διεκπεραιωτή της διαφθοράς.
Η Μεταπολίτευση άφησε πίσω της μια γεύση πικρή, κυρίως εξαιτίας της μιζέριας που φόρτωσε σε μια ολόκληρη γενιά που προσπαθούσε να διαγνώσει το πρόβλημα. Τώρα πια όμως ξέρουμε.
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για δάκρυα και κραυγές. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε. Ένα καλό χαμόγελο είναι μια καλή αρχή. Εξαιρέστε μας από τη δημοπρασία πόνου και μιζέριας που διεξάγεται στα ΜΜΕ. Είμαστε νέοι άνθρωποι και έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Σε ένα μέλλον που οι σημερινοί έμποροι του τρόμου θα αποτελούν μια δημόσια διαπομπευμένη μειοψηφία. 
Θα τα καταφέρουμε. Θα επιβιώσουμε. Όχι άλλο αυτομαστίγωμα...