Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

2ος ο ΠΑΟΚ, 3η η ΑΕΚ, 4ος ο Άρης, 5ος ο ΟΣΦΠ !



Στις ήσυχες μέρες του Αυγούστου, κερδίζοντας, δηλαδή, πολύτιμο χρόνο για τη νέα σεζόν θα παίξει η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού με 2-1. Ο Άρης, που την ίδια ώρα πήρε το ντέρμπι με τον (αδιάφορο) ΠΑΟΚ με 3-2, κατέκτησε την 3η θέση στα πλέι-οφ και πάει θα παίξει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στα τέλη Ιουλίου, ενώ ο Ολυμπιακός, σαν 4ος στα πλέι-οφ, ξεκινάει πιο νωρίς απ' όλους. Στις 15 Ιουλίου!

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά και μόλις στο 6΄προηγήθηκε με 1-0, χάρη στο σουτ του Μανωλά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Στο 54΄η "Ένωση" ξαναπήρε το προβάδισμα με τον Ισμαήλ Μπλάνκο.

Στο Κλ.Βικελίδης, το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αυτογκόλ από τον Μαλεζά στο 12'. Στο 22΄ο Παπάζογλου ισοφάρισε και ο Χαβίτο στο 32΄έκανε το 2-1 για τους "κιτρινόμαυρους". Ο Δικέφαλος έφτασε και πάλι στην ισοφάριση, με εύστοχο πέναλτι του Τσιρίλο, λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο

Με πέναλτι, όμως, μπήκε μπροστά ο Άρης στο 62. Ο Κάμπορα νίκησε τον Κρέσιτς και έγραψε το τελικό 3-2...

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1


Η ΑΕΚ με ήρωα τον Μπλάνκο (ασίστ-γκολ) και σούπερ ήρωα-σωτήρα τον Σάχα κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό με 2-1 και να πάρει το.. καλό εισιτήριο για το Europa. Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν ήταν θεαματικό, δεν ήταν ποιοτικό αλλά είχε αρκετό πάθος και αγωνία.

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα με τον Μανωλά στο 7' αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε στο 10' με τον Ι. Παπαδόπουλο. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι αλλά τα οφ σάιντ δεν άφησαν τον Μήτρογλου να φτάσει σε ένα τετ α τετ με τον Σάχα.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ άλλαξε προς το καλύτερο και με σκόρερ τον Ισμαέλ Μπλάνκο στο 54' κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Η Ένωση κράτησε το σκορ μέχρι το τέλος ακόμα και αν χρειάστηκε να καρδιοχτυπήσει σε τρεις περιπτώσεις. Στις δύο ο Σάχα έδιωξε προς της γραμμής καιστο 90' ο Όσκαρ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Αργεντινού.

Όσο για την εξέδρα; Περίπου 50 οργανωμένοι αποδοκίμασαν τον Μπάγεβιτς αλλά απδοκιμάστηκαν έντονα από ΟΛΟ το υπόλοιπο γήπεδο που έδειξε τη στήριξή του στον Σερβοέλληνα τεχνικό.

Άρης-ΠΑΟΚ 3-2


Στο πιο... αδιάφορο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Άρης έδειξε πως θέλει περισσότερο τη νίκη και τη πήρε, επικρατώντας με 3-2 του συμπολίτη του, ΠΑΟΚ. Τρίτοι στα πλέι οφ οι "κιτρινόμαυροι", πρώτοι όπως γνωρίζουμε εδώ και 2 αγωνιστικές οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, που αποχαιρέτησε με ήττα που δεν... πόνεσε.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ήταν καλύτεροι και πιο αποφασισμένοι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και πήραν δίκαια το τρίποντο, που τους γλίτωσε από την τελευταία θέση των πλέι οφ.

Το δρόμο της νίκης άνοιξε ο Μαλεζάς με αυτογκόλ, την σκυτάλη πήρε ο Χαβίτο, ενώ το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Κάμπορα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Νωρίτερα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ισοφαρίσει δύο φορές, μια με τον Παπάζογλου και την άλλη με τον Τσιρίλο.

Μ' αυτή τη νίκη οι "κιτρινόμαυροι" τερμάτισαν τρίτοι και ξεκινούν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις στο Europa League στις 29 Ιουλίου.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τα προκριματικά του Champions League, με τον Φερνάντο Σάντος να αποχαιρετά την ομάδα της Θεσσαλονίκης με ήττα που βέβαια δεν έχει κανένα κόστος.
sport24.gr