Τρίτη 6 Απριλίου 2010

iΡad: πρεμιέρα με 300.000 πωλήσεις

Στη «ναυαρχίδα» της Αpple, το κατάστημά της στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί από το βράδυ ξέσπασε σε επευφημίες στις 9 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όταν οι πρώτοι στην ουρά μπήκαν στο κατάστημα για να βγουν λίγα λεπτά αργότερα κρατώντας τα πρώτα iΡad.


[JOBSPAD11.JPG]Δύο ώρες μετά, δεκάδες επίδοξοι αγοραστές εξακολουθούσαν να σχηματίζουν ουρά, ενώ μέσα στο κατάστημα αυτοί που είχαν ήδη αγοράσει την πολυδιαφημισμένη συσκευή δεν είχαν την υπομονή για να περιμένουν να φθάσουν στο σπίτι τους, αλλά άνοιγαν τη συσκευασία για να πάρουν στα χέρια τους το iΡad. «Φαίνεται φανταστικό, είναι τόσο ωραίο να το κρατάς», είπε ένας βρετανός δάσκαλος από το Μάντσεστερ που βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και έσπευσε να αγοράσει το iΡad την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε στην αγορά.

Ουρές έξω από τα καταστήματα της Αpple σχηματίσθηκαν το Σάββατο και στην Ουάσιγκτον, τη Βοστώνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Στο Σαν Φρανσίσκο, τη μία τη νύχτα, οι συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα της Γιουνιβέρσιτι Αβενιου οργάνωσαν μπάρμπεκιου στο πεζοδρόμιο. Το πρωί ο Ρόμπερτ Σκομπλ ήταν ο πρώτος που μπήκε στο κατάστημα και αγόρασε τη συσκευή. «Είχα ήδη παραγγείλει το iΡad, θα μπορούσα να είχα αποφύγει την ουρά, όμως πέρασα τη νύχτα μπροστά από το κατάστημα», δήλωσε. «Για μας τους φαν είναι μια γιορτή, ένα πάρτι για την αρχή μιας καινούργιας εποχής». Στη διάρκεια της νύχτας, ο Σκομπλ περιέγραφε την εμπειρία της αναμονής του στο Τwitter, την οποία παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό 120.000 «φίλοι» του.

Τις πρώτες ώρες της αυγής, ενώ τα φορτηγά ξεφόρτωναν τα χαρτοκιβώτια με τον «θησαυρό», οι υπάλληλοι βγήκαν από το κατάστημα για να προσφέρουν καφέδες και αναψυκτικά στους πελάτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και πολλοί προγραμματιστές που επινόησαν προγράμματα για τις διάφορες εφαρμογές του iΡad. Εξαιτίας της μυστικοπάθειας του Στιβ Τζομπς, του επικεφαλής της Αpple, δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν εκ των προτέρων πώς λειτουργούν οι εφαρμογές τους... Ανάμεσά τους ήταν ο Στανισλάβ Μιάσνικοφ, ιδρυτής της εταιρείας ΡhatWare, ο οποίος έφτιαξε ένα πρόγραμμα που αναγνωρίζει τον ανθρώπινο γραφικό χαρακτήρα και μετατρέπει σε κείμενο ηλεκτρονικού υπολογιστή αυτά που γράφει ο χρήστης με το χέρι του πάνω στην οθόνη. «Το iΡad είναι τέλειο για τη χρήση αυτή», είπε, «η οθόνη του έχει τις σωστές διαστάσεις, υπάρχει χώρος για να γράψεις με το δάχτυλό σου».

Χθες η Αpple ανακοίνωσε πως πούλησε πάνω από 300.000 iΡads κατά την πρώτη ημέρα της διάθεσής του στην αγορά. Μένει τώρα να αποδειχθεί αν αυτές οι υψηλές πωλήσεις θα συνεχιστούν ή αν τα πλήθη του Σαββάτου αποτελούνταν κυρίως από σκληροπυρηνικούς «πιστούς» της Αpple. Πάντως οι χάκερ έχουν ήδη πιάσει δουλειά. Ο Μusclenerd ανακοίνωσε χθες ότι «έσπασε» την προστασία του iΡad που εμποδίζει την εγκατάσταση λογισμικών ή την ενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών. Παρακάμπτοντας τη λειτουργία αυτή, καθίσταται δυνατό να εγκαταστήσει κανείς στο iΡad πειρατικές εκδοχές εφαρμογών ή να λειτουργήσει λογισμικά μη εγκεκριμένα από την Αpple, η οποία ελέγχει πολύ αυστηρά τις εφαρμογές για τα προϊόντα της.
ta nea

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Περισσοτερες πληροφοριες για <a href="iphone-planet.com> unlock iphone,iphone apps,ipad news</a> και αλλα