Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Κύπελλο hellas online: Άρης Παναθηναϊκός-Άρης 1-0

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη στον τελικό του Κυπέλλου hellas online με 1-0 χάρις στο τέρμα που πέτυχε ο Σεμπαστιάν Λέτο στο 63' και οι "πράσινοι" στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδας για 17η φορά στην ιστορία τους.


http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_lbpRO5UGbY.jpgH τακτική, η ταχύτητα, το πάθος, οι σημαντικές ευκαιρίες, οι εντυπωσιακές αποκρούσεις αλλά και η απουσία του γκολ ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου hellas online. Σε ένα 45λεπτο με καλό ρυθμό και πλούσιο θέαμα ο Άρης μπήκε δυνατά, απειλώντας με το "καλημέρα" την εστία του Τζόρβα. Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε στη συνέχεια να ισορροπήσει και να βγει με αξιώσεις στην επίθεση, όμως στις ευκαιρίες που δημιούργησε είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό Σηφάκη, ο οποίος όποτε χρειάστηκε επενέβη σωτήρια.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, τα πρώτα λεπτά της επανάληψης δε χρίζουν ιδιαίτερης μνείας, με το παιχνίδι να κυλάει σε χαμηλό τέμπο και την σκοπιμότητα να παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά το θέαμα. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο είχε την υπεροχή και με... εμπνευσμένο σουτ του Σεμπαστιάν Λέτο πήρε το προβάδισμα στο 63' βάζοντας πλώρη για το νταμπλ. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 1-0, Κυπελλούχο Ελλάδας για 17η φορά και νταμπλούχο για 8η φορά στην ιστορία του.

Ένα γκολ λοιπόν ήταν αρκετό για να κρίνει τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας για τη σεζόν 2009-2010. Επιστέγασμα μίας φανταστικής όπως εξελίχθηκε χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε έπειτα από 6... άνυδρα από τίτλους χρόνια (σ.σ. νταμπλ τη σεζόν 2003-2004), οι πράσινοι επιθυμούν αυτή η χρονιά να αποτελέσει τον οδηγό για τη δημιουργία "πράσινης κυριαρχίας" στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Ο Άρης από την πλευρά του παρουσιάστηκε συνεπής στις επιταγές του συγκεκριμένου ματς, ωστόσο για ακόμα μία φορά του έλειψε το γκολ. Για τέταρτη φορά την τελευταία δεκαετία οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν κατάφεραν να πιουν... νερό. Κατάρα του Άρη; Κατάρα του Κούπερ που σε έναν ακόμα τελικό δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει το τρόπαιο; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά...
sport24.gr