Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Βραχεία κεφαλή για την παράταξη της Σ. Λίβερη στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου

Η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Συνεργασία», ήταν η νικήτρια στις εκλογές για τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, αν και η ψαλίδα με την αντίπαλη παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ) μειώθηκε κατά 9 αντιπρόσωπους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές προ τριών ετών.





alt
Έτσι, η παράταξη της απερχόμενης προέδρου του Ε.Κ.Κ. Σοφίας Λίβερη, με 52 στους 96 αντιπροσώπους (εκλέκτορες) κατέκτησε τις 5 από τις 9 έδρες στο νέο Δ.Σ. ενώ η παράταξη στην οποία ανήκει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης, με τις ψήφους 44 αντιπροσώπων πήρε τις υπόλοιπες τέσσερις έδρες.
Δεν προσήλθαν να ψηφίσουν δύο αντιπρόσωποι από πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία. Οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου διεξάγονται με την ψήφο 98 συνολικά αντιπροσώπων από τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία που είναι μέλη του. Οι αντιπρόσωποι εκλέγονται σε διαδικασίες κάθε σωματείου ξεχωριστά.

Ποιοι εκλέγονται

Από την «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Συνεργασία» εκλέγονται οι Σ. Λίβερη, Α. Κατσούρης, Π. Ζήμος, Γ. Χαλικιόπουλος και Σπ. Αργυρός. Από τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» εκλέγονται οι Στ. Πελάης, Γ. Κουλούρης, Γ. Μπάνος και Σπ. Ραφτόπουλος.
Η συγκρότηση σε σώμα θα αναδείξει το νέο πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, με τη Σ. Λίβερη να προβάλλει το φαβορί αφού προτίθεται να υποβάλλει και πάλι υποψηφιότητα για τη θέση. Σύμφωνα με τη Σ. Λίβερη, η πρόσκληση για την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα γίνει τη Μ. Τρίτη ή τη Μ. Τετάρτη.
Οι δύο παρατάξεις εξέλεξαν από δύο αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Η «Συνδικαλιστική Συνεργασία» τους Σ. Λίβερη και Β. Καστάνια και η «Αγωνιστική Συνεργασία» τους Κ. Κουφογιώργο και Στ. Πελάη.

Σ. Λίβερη: Να αγωνιστούμε...

Στις δηλώσεις της η Σ. Λίβερη ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους που με την ψήφο τους έδωσαν και πάλι τη νίκη στην παράταξή της και κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να βρεθούν μαζικά στους δρόμους σε μία εποχή που τα δικαιώματά τους βάλλονται από τις πολιτικές στο μισθολογικό και το ασφαλιστικό που θίγουν τα δικαιώματά τους. «Πρέπει να παλέψουμε στους δρόμους εν όψει μάλιστα του ασφαλιστικού που έρχεται ώστε να μην περάσουν η αύξηση των ορίων ηλικίας και η μείωση των συντάξεων και η εις το διηνεκές εργασία».

Καταγγελίες Πελάη για πόλεμο λάσπης, σωματεία - σφραγίδες

Από την πλευρά του ο Στ. Πελάης επεσήμανε ότι αυξήθηκε κατά 9 εκλέκτορες η δύναμη της παράταξης που ανήκει στις φετινές εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι όσοι ψήφισαν την «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» δεν είναι άνθρωποι οι οποίοι θα έλθουν μόνο μια φορά για να ψηφίσουν στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου αλλά είναι άνθρωποι που εδώ και πολύ καιρό βρίσκονται στις συνδικαλιστικές επάλξεις αγωνιζόμενοι μαζί και δίπλα στους εργαζόμενους που διεκδικούν ανά κλάδο τα δικαιώματά τους.
Κατήγγειλε για μία ακόμα φορά την ύπαρξη σωματείων – σφραγίδα, με αντιπροσώπους οι οποίοι έρχονται μια φορά στα τρία χρόνια για να στηρίξουν την αντίπαλη παράταξη αλλά από εκεί και πέρα είναι άγνωστοι ακόμα και στα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ενώ κατήγγειλε πόλεμο λάσπης από μερίδα media τις προηγούμενες εβδομάδες με στόχο τη διαμόρφωση του αποτελέσματος στις χθεσινές εκλογές: «Προσωπικά εγώ αλλά και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεχθήκαμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο από συγκεκριμένα ΜΜΕ, σφοδρότατη επίθεση η οποία άφηνε ακόμα και υπονοούμενα για την εντιμότητα και τη διαχείριση των πραγμάτων του κλάδου κατά απαράδεκτο τρόπο. Αυτοί παίρνουν την απάντησή τους κυρίως από τους εργαζόμενους στο Ακτή Μεσσογγή, παίρνουν όμως την απάντησή του και στο δρόμο. Μπορεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να μη μας δίνει τη δυνατότητα να προκηρύξουμε μια απεργία μέσα σε 24 ώρες, αλλά δε θα μας εμποδίσει σε τίποτα αυτός ο συσχετισμός να δώσουμε με τα σωματεία μας δυναμικές μάχες, να ανατρέψουμε τις εργοδοτικές και κυβερνητικές πολιτικές, να τις παρεμποδίσουμε στους χώρους δουλειάς αλλά και στο δρόμο με τη διεκδίκηση».
http://www.corfupress.com