Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Τέταρτος προορισμός στην Ευρώπη η Ελλάδα!!!Αν και ακόμα το καλοκαιράκι αργεί, οι οιωνοί για τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας τον Τουρισμό, είναι καλοί. Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση ευρωβαρόμετρο που δόθηκε την Τρίτη (9/3) στη δημοσιότητα, η Ελλάδα είναι ο τέταρτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στην Ενωμένη Ευρώπη για το 2010.
Στο συγκεκριμένο θέμα η Μεσόγειος κυριαρχεί καθώς πρώτος δημοφιλής τουριστικός προορισμός είναι η Ισπανία και ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση, «πού σκοπεύετε να πάτε διακοπές το 2010», το 8,3% απάντησε στην Ισπανία, το 6,1% στην Ιταλία, το 5,8% στην Γαλλία και το 3,9% στην Ελλάδα.
Επιμένουν ελληνικά
Πάντως οι Έλληνες δείχνουν να αναγνωρίζουν τις φυσικά κάλλη της πατρίδας τους καθώς το 76% αυτών σκοπεύουν να κάνουν εσωτερικό τουρισμό και ενώ μόνο το 2% σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ιταλία και τη Γερμανία.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι Έλληνες ταξιδεύουν κυρίως για λόγους αναψυχής 53% (έναντι 37% των ευρωπαίων), για να επισκεφθούν συγγενείς ή φίλους (17% έναντι 19% των ευρωπαίων) και για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα (14% έναντι 17% των ευρωπαίων). Τα κριτήρια για την επιλογή του τουριστικού προορισμού είναι για τους Έλληνες το τοπικό περιβάλλον και η ομορφιά (37% έναντι 32% για τους ευρωπαίους), η πολιτισμική κληρονομιά (26%, έναντι 25% για τους ευρωπαίους) και η διασκέδαση (19%, έναντι 16% για τους ευρωπαίους).
Επιπλέον, στην πλειονότητά τους οι Έλληνες οργανώνουν οι ίδιοι τις διακοπές και τα ταξίδια τους (79%), έναντι 58% των ευρωπαίων. Σε ταξιδιωτικά γραφεία απευθύνεται μόλις το 9% των Ελλήνων για την οργάνωση των διακοπών τους, έναντι 23% των ευρωπαίων.
Το 22% των Ελλήνων , έναντι 18% των ευρωπαίων της «ΕΕ των 27», δηλώνουν ότι το 2008 και το 2009 δεν πήγαν διακοπές για οικονομικούς λόγους ενώ το 13% των Ελλήνων και των ευρωπαίων δηλώνουν ότι δεν πήγαν διακοπές, λόγω έλλειψης χρόνου. Σύμφωνα πάντα με το ευρωβαρόμετρο, τα ταξίδια είναι περισσότερο δημοφιλή στους Νορβηγούς (84%), στους Φιλανδούς (83%) στους Ολλανδούς (79%) και στους Ιρλανδούς (78%)