Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Παπανδρέου: Είναι η ώρα της Ευρώπης

Αιχμές προς τους ηγέτες της Ε.Ε. ότι δεν τηρούν τη συμφωνία για στήριξη της ελληνικής οικονομίας, την ώρα που η χώρα μας έλαβε τα σκληρά μέτρα που ζήτησε η Κομισιόν άφησε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα και για πρώτη φορά σήμερα απέφυγε να επαναλάβει ότι η Ελλάδα ζητάει μόνο πολιτική στήριξη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που όφειλε να κάνει παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις. Και τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης».

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στη συμφωνία «την οποία κάναμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, μάλιστα, όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά και των 27 χωρών». Όπως είπε ο πρωθυπουργός «η συμφωνία τότε ήταν ότι η Ελλάδα, μετά από μια αξιολόγηση η οποία και έγινε θα έχει την στήριξη της ΕΕ, η οποία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη σταθεροποίηση και τη στήριξη, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωζώνης».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ένα «πολύ δύσκολο πακέτο, για να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι φτάνουμε στο στόχο της μείωσης του ελλείμματος κατά 4% το 2010» για να καταλήξει:

«Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε… Η άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας είναι ακριβώς η αποφασιστικότητα της Ευρώπης να στηρίξει την Ευρωζώνη, όχι απλά την Ελλάδα, αλλά την Ευρωζώνη, γιατί είμαστε μέρος μιας οικονομικής οικογένειας.Γι’ αυτό λέω ότι είναι η ώρα της Ευρώπης. Και αυτή την ώρα θα τη συζητήσουμε, αυτή την πρόκληση θα τη συζητήσουμε σίγουρα σε λίγες ημέρες και, μάλιστα, σε μια σημαδιακή για την Ελλάδα ημέρα, γιατί είναι και εθνική γιορτή».
http://www.protothema.gr