Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Πιθανή η αναβολή της συζήτησης στη βουλή για το προγραμμα σταθερότητας

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αναβολής της συζήτησης στη βουλή για το πρόγραμμα σταθερότητας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής
Μετά τη σχετική πρόταση του Πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με την οποία συμφώνησε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο κ. Πεταλωτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το πλαίσιο και οι θέσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία ταλανίζει τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, ως αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών των κυβερνήσεων της ΝΔ, είναι γνωστά.
Έχουν από την πρώτη στιγμή ανακοινωθεί και αναλυθεί επαρκώς.
Το ίδιο και οι κινήσεις του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και της Κυβέρνησης, στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.
Δίνουμε τη μάχη για τα συμφέροντα της χώρας παντού και όλα συντελούνται στο φως της ημέρας.
Έχουμε μπροστά μας σοβαρές αποφάσεις για την οριστικοποίηση του συνόλου των μέτρων που απαιτούνται.
Ενόψει αυτών των σοβαρών αποφάσεων, πεποίθηση της Κυβέρνησης ήταν και είναι ότι, θα ήταν χρήσιμη η συζήτηση στο Κοινοβούλιο σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, την οποία ζήτησε ο κ. Τσίπρας, προκειμένου όλα τα κόμματα να εκφράσουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους.
Από τη στιγμή όμως, που ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, δηλώνουν για τους δικούς τους λόγους ότι, τα κόμματά τους προτιμούν την αναβολή αυτής της συζήτησης, η Κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να την επιβάλει.
Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα και τους πολίτες, που απαιτείται συστράτευση όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, όλοι κρίνονται από τις επιλογές τους.»
http://www.agelioforos.gr