Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Δρομολόγια από Athens Airways, Sky Express προς Κέρκυρα;

Κείμενο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Την ανησυχία του τουριστικού κλάδου της Κέρκυρας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση για τη συγχώνευση της Ολυμπιακής με την Aegean. Συγχώνευση που, τουριστικοί παράγοντες της Κέρκυρας, εκτιμούν πως θα επιφέρει αύξηση στα εισιτήρια εσωτερικού και ανακατατάξεις προς το δυσμενέστερο όσον αφορά τα ίδια τα δρομολόγια...
Ο περιορισμός των εξόδων που επικαλούνται οι δύο εταιρίες, σύμφωνα με έμπειρους τουριστικούς παράγοντες, θα επιφέρει εξαφάνιση των προσφορών στις οποίες έχουν επιδοθεί οι δύο εταιρίες τους τελευταίους μήνες λόγω του έντονου μεταξύ τους ανταγωνισμού και, ίσως, μείωση των δρομολογίων για εξοικονόμηση θέσεων. Άλλη «παρενέργεια» θα αποτελέσει η ακόμα δυσκολότερη πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων για αιτήματα και διευκολύνσεις «τουριστικού χαρακτήρα», όπως π.χ. για τις ώρες των δρομολογίων ή ζητήματα που έχουν να κάνουν με ταξιδιωτικά πακέτα εσωτερικού.
Συζητήσεις τουρ. πρακτόρων
Ήδη, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας ήδη επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες δραστηριοποίησης στο νησί, μικρότερων εταιριών που τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους.
Μάλιστα, έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις διοικήσεις των εταιριών Athens Airways και Sky Airways (με έδρα την Αθήνα και την Κρήτη αντίστοιχα) σε μία προσπάθεια να δρομολογηθούν τακτικές απευθείας πτήσεις, κατ΄ αρχήν για τη θερινή περίοδο, που να συνδέουν την Αθήνα και το Ηράκλειο με το αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Δ. Χαρίτου στην ΕΡΑ Κέρκυρας, οι δύο εταιρίες αξιολογούν τα δεδομένα και μελετούν τη βιωσιμότητα των γραμμών αυτών, ενώ οι τουριστικοί πράκτορες της Κέρκυρας συζητούν με τις δύο εταιρίες τρόπους ώστε να βοηθήσουν στην εξασφάλιση μίας ελάχιστης πληρότητας ώστε τα δρομολόγια, από οικονομικής άποψης, να μην «μπαίνουν μέσα».
Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην Άνοιξη, ενώ ως επιπλέον δέλεαρ στις δύο εταιρίες αναμένεται να αποτελέσει η επικείμενη διατήρηση των εισιτηρίων της νέας εταιρίας που θα προκύψει από τη συγχώνευση Ολυμπιακής – Aegean, σε σχετικά υψηλά επίπεδα με τον περιορισμό των προσφορών που σήμερα δίνουν στους πελάτες τους. Σε μία τέτοια περίπτωση, το εισιτήριο των μικρότερων εταιριών θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικό ώστε να διεκδικήσουν κομμάτι της πίτας των αερομεταφορών από και προς το νησί.
http://www.corfupress.com