Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ακυρώθηκε το πραξικόπημα Αβραμόπουλου...

...στο χώρο της υγείας.
Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επαναφέρει τη νόμιμη διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που είχε καταργήσει με βασιλικό διάταγμα ο προκάτοχός της! Τέλος στο πραξικόπημα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος ως υπουργός Υγείας είχε ... παύσει -επικαλούμενος βασιλικό διάταγμα!- το νόμιμα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, έθεσε η νέα υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα υπέγραψε υπουργική απόφαση, με την οποία:
• Ανακαλείται η Υπουργική Απόφαση της 10ης Σεπτεμβρίου 2009, με την οποία παρατάθηκε η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
• Ανακαλείται η Υπουργική Απόφαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2009, η οποία προέβλεπε την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
• Διαπιστώνεται ότι νομίμως συγκροτήθηκε σε σώμα το δ.σ. του ΠΙΣ στη συνεδρίασή του της 7ης Μαρτίου 2009
Σημειώνεται ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είχαν ήδη δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατειας που είχε προχωρήσει στην ακύρωση της απόφασης Αβραμόπουλου για την παύση του διοικητικού συμβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε προχωρήσει στο πραξικόπημα αυτό προκειμένου να ευνοήσει τη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, υπό τον Μιχάλη Βλασταράκο, που είχε χάσει τότε τις εκλογές. Τότε είχε ξεσηκωθεί μάλιστα θύελλα αντιδράσεων υπέρ της νόμιμης διοίκησης του Συλλόγου που επανέρχεται με πρόεδρο τον Μανώλης Καλοκαιρινό και γραμματέα τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο.
http://press-gr.blogspot.com