Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Στο προσκήνιο και πάλι ο "Καποδίστριας 2"

Η διοικητική μεταρρύθμιση και οικονομικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να υπάρξει απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης για το αν θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ΚΕΔΚΕ-ΟΑΕΔ το οποίο προέβλεπε την πλήρωση 25.000 θέσεων εργασίας επί 36 μήνες από άνεργους.Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το πρόγραμμα, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε την άμεση επιστροφή των χρημάτων της Αυτοδιοίκησης που δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένο σκοπό.Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για θέματα του υπουργείου (αυτοδιοίκηση, εκλογικός νόμος, θέματα διαφάνειας).Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον Λεωνίδα Κύρκο, τον Αναστάση Πεπονή και τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.Δεύτερος κύκλος συναντήσεων θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα, με πρόσωπα που έχουν διατελέσει υπουργοί κατά το παρελθόν.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ, ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ, ΠΑΞΩΝ ΓΙΑ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2"
Σωτ. Μικάλεφ: “ Σε όλα τα συνέδρια που κάνουμε δεν λέμε όχι στον Καποδίστρια 2. Αυτό όμως που χρειάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση είναι βιώσιμοι δήμοι κάτι που θα εξασφαλιστεί από τις συνενώσεις των ισχυρών περιοχών και βεβαίως με την χρηματοδότηση εκ μέρους του κράτους. Είμαστε σε αναμονή και έχουμε μεγάλη αγωνία για την προώθηση αυτού του νέου σχεδίου υπό την προϋπόθεση ότι το κράτος θα είναι κοντά στην Τ.Α και θα δώσει τους αναγκαίους πόρους για να μπορέσουν οι νέοι δήμοι να σταθούν για το νέο τους έργο».
Γιάννης Λειβαδιώτης: “Θα πρέπει να μπει σε διαβούλευση η πρώτη φάση που είχε ξεκινήσει για το θέμα του Καποδιστρία 2. Είμαστε υπέρ μεγάλων δήμων με πόρους και αρμοδιότητες. Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι μεγάλα, κυρίως οικονομικά, αφού το κράτος απέναντι στην Τ.Α δεν έχει ανταποκριθεί τουλάχιστον σε πολλά επίπεδα τόσο οικονομικά όσο και θεσμικά. Στόχος είναι ο μεγάλος και ο ισχυρός δήμος. Αν αυτό γίνει με λαϊκή διαβούλευση και συναίνεση από την κοινωνία τότε είμαστε υπέρ του “Καποδίστρια 2”.
Σπύρος Μπογδάνος: “Θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε οι νέοι δήμοι που θα γίνουν να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα και μεγάλα προβλήματα”.
http://kerkreports.blogspot.com/