Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: «Πέντε ψέματα από τον κ. Καραμανλή»

Γενική ευφορία προκάλεσε στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στο ντιμπέιτ με τον Κώστα Καραμανλή. Η Ιπποκράτους θεωρεί πως ο κ. Παπανδρέου πέτυχε καθαρή νίκη στο τετ α τετ με τον κ. Καραμανλή διατηρώντας έτσι ανοιχτή την ψαλίδα ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. Παράλληλα κατηγορεί τον κ. Καραμανλή για πέντε ψευδείς ισχυρισμούς που επιστράτευσε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ για να κερδίσει εντυπώσεις. Πάντως, από τα ηγετικά κλιμάκια δόθηκε εντολή και πάλι στα στελέχη να κρατούν χαμηλούς τόνους για να αποφευχθούν φαινόμενα αλαζονείας στο κρίσιμο τελευταίο δεκαήμερο πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, φαινόμενα που θα μπορούσαν- όπως λέει η Ιπποκράτους- να ανακόψουν την αθρόα προσέλευση ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ.
Τα πέντε ψέματα του Καραμανλή για τα οποία, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παπακωνσταντίνου, «περιμένουμε επανόρθωση» είναι τα εξής:
1.Η υπόθεση της Ανθούσας. Ο κ. Καραμανλής ισχυρίσθηκε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνηγόρησε στον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης, ενώ η περίφημη έκταση που αποχαρακτηρίστηκε είναι η Κοινότητα της Ανθούσας.
2.Το δημόσιο χρέος. Υποστήριξε ο Πρωθυπουργός: «Το δημόσιο χρέος το πήρε το ΠΑΣΟΚ στο 30% του ΑΕΠ και το πήγε στο 100%». Η αλήθεια είναι ότι την τριετία Μητσοτάκη το δημόσιο χρέος αυξήθηκε 50 δισ. ευρώ και 40 μονάδες του ΑΕΠ. Από τα περίπου 260 δισ. δημόσιο χρέος σήμερα στη χώρα μας, τα 150 δισ. αφορούν περιόδους της Ν.Δ., τη σημερινή με τα 100 δισ. και την τριετία Μητσοτάκη.
3.Η ανεργία. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «η ανεργία μειώθηκε από το 11,5% πήγε στο 7% και τώρα αυξήθηκε λίγο παραπάνω». Η αλήθεια είναι ότι το 2004 μαζί με το έγκλημα της απογραφής υπήρξε και μια αντίστοιχη παραποίηση των στοιχείων για την ανεργία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, η πραγματική ανεργία είναι στο 15%.
4.Πόσο κοστίζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Κατά τον Πρωθυπουργό κοστίζει πάνω από 10 δισ. ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα, τον πρώτο χρόνο, κοστίζει 2,5 με 3 δισ. ευρώ.
5.Οι φόροι. Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι «η μέση οικογένεια σήμερα πληρώνει 50% λιγότερο φόρο απ΄ ό,τι πλήρωνε». Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ: «Από το 2004 μέχρι σήμερα, για έναν χαμηλόμισθο, η φορολογική επιβάρυνση έχει τετραπλασιαστεί. Για έναν άγαμο με μέσο μισθό έχει αυξηθεί κατά 45% και για μία οικογένεια με μέσο μισθό και δύο παιδιά έχει αυξηθεί κατά 42%».