Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Α.ΓΚΕΡΕΚΟΥ: ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Ο κ. Καραμανλής επιτέλους έπραξε το αυτονόητο και προκήρυξε Εθνικές Εκλογές. Ευρισκόμενος σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της χώρας, χωρίς το παραμικρό σχέδιο και πρόγραμμα για το μέλλον και με ένα κόμμα να βρίσκεται σε πλήρη αποσυντονισμό και σύγχυση, ο κ. Καραμανλής και η Κυβέρνηση της ΝΔ αποχωρούν, παραδεχόμενοι την πλήρη αποτυχία τους. Αποχωρούν έχοντας πισωγυρίσει αναπτυξιακά τη χώρα κατά δεκαετίες και έχοντας υποθηκεύσει το μέλλον της με κάθε δυνατό τρόπο.
Τώρα είναι η ώρα της συσπείρωσης και του αγώνα για όλους μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο με σχέδιο και πρόγραμμα και λύσεις για την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, δεν υπάρχουν «δύσκολοι δρόμοι», δεν υπάρχουν μονόδρομοι, όπως παρουσιάζονται από τη ΝΔ. Υπάρχουν επιλογές, υπάρχουν πρωτοβουλίες, υπάρχει ένα άλλο όραμα, μια διαφορετική αντίληψη για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ήρθε η ώρα, η χώρα να αλλάξει σελίδα, να αλλάξει προοπτική. Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, μπορούν να το εγγυηθούν αυτό – μπορούν να εγγυηθούν μια νέα πορεία για τη χώρα, μια νέα πορεία για την Κέρκυρα.
Η σημερινή ημέρα, ημέρα της επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, είναι πραγματικά σημαδιακή. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ευκαιρία από αυτή, για την έναρξη της νέας πορείας μας, για την επίτευξη όλων των νέων μας στόχων. Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, ήταν πάντα ένα Κίνημα από τους «Πολίτες για τους Πολίτες».Γι’ αυτό το λόγο, η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, θα είναι μια πραγματική νίκη των Πολιτών, για μια ανθρώπινη κοινωνία, με διαφάνεια, με κοινωνική δικαιοσύνη, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Για ένα αισιόδοξο, δημιουργικό και υπερήφανο παρόν και μέλλον για εμάς και τα παιδία μας.Αυτή η προοπτική αξίζει στη χώρα, αυτή η προοπτική αξίζει στην Κέρκυρα. Για αυτή την προοπτική θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια, ισχυρή θέληση για ουσιαστικές αλλαγές και πίστη ότι θα επιτύχουμε.