Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΝΟΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ .... ένα από τα παρακάτω 3 πράγματα πρέπει να συμβαίνει!!!

Άμεση σχέση φαίνεται να έχουν οι πληροφορίες που αφορούν το σημερινό κουίζ της Κερκυραϊκής Αλεπούς με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, ως απάντηση στις πρόσφατες αναφορές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τηλ.Χυτήρη. Καταρχήν, είναι σημαντικό το γεγονός της επίσκεψης του Τηλ.Χυτήρη και των δηλώσεων του για την τοπική οργάνωση της Ν.Δ. αφού αποτέλεσε και την αφορμή για εμφάνιση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας. Τώρα αν εμφανίστηκε γιατί θίχτηκε η οργάνωση από τα λεγόμενα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ή διότι οι πιέσεις και τα παράπονα μελών και σημαντικών στελεχών της, τείνουν να λάβουν μορφή χιονοστιβάδας θα το δείξει ο χρόνος.
Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα τα οποία είναι δεδομένα και γνωστά. Όπως είναι οι λιγοστές συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ Κέρκυρας και οι σπάνιες τοποθετήσεις της οργάνωσης σε φλέγοντα τοπικά αλλά και εθνικής εμβέλειας θέματα. Επίσης, η πλήρης απραξία των απλών στελεχών της οργάνωσης τους οποίους ενεργοποιούν μόνο όταν υπάρχει κάποια υψηλή παρουσία εκ της πρωτεύουσας. Κάποιοι λένε ότι αν δεν ήταν και η πρόσφατη υπουργοποίηση του Βουλευτή Κέρκυρας Νίκου Δένδια η οργάνωση θα βρισκόταν σε απόλυτο λήθαργο. Από την άλλη μεριά, η απουσία της ΝΟΔΕ Κέρκυρας σε κρίσιμα τοπικά θέματα τουρισμός, οικονομία, απεργίες, συμπαράσταση σε ομάδες πολιτών που αγωνίζονται, περιβάλλον, γεωργία και ανάπτυξη είναι καταφανής. Όλος ο κομματικός μικρόκοσμος της οργάνωσης περιφέρεται γύρω από τα κτίρια της νομαρχίας, της περιφέρειας και του λιμανιού.
Ένα από τα παρακάτω 3 πράγματα πρέπει να συμβαίνει :
Είτε δουλεύουν πραγματικά σκληρά για το καλό του τόπου και των πολιτών και δεν έχουν χρόνο για τα στελέχη τους Είτε γνωρίζουν πως το πλοίο κατευθύνεται προς ύφαλο και δεν έχουν λόγο και χρόνο να πηδήξουν. ¨Είτε τέλος θεωρούν πώς έχουν ήδη προσαράξει σε αβαθή και περιμένουν το ΄΄κατάλληλο ρεύμα΄΄. Ότι και αν συμβαίνει πάντως, τα στελέχη τους και οι πολίτες ζουν στιγμές ευφορίας και πλούτου, όπως τους υποσχέθηκαν, και άρα μπορούν να περιμένουν.