Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΓΚΕΡΕΚΟΥ & ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Ενώ το αδιέξοδο με τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου συνεχίζεται και τα σκουπίδια πνίγουν πόλη και ύπαιθρο,με δύο συγκρουόμενες γραμμές εμφανίζεται το τοπικό ΠΑΣΟΚ στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.Η διάσταση απόψεων μεταξύ των Δημάρχων που στήριξε το ΠΑΣΟΚ-μελών του Συνδέσμου Καθαριότητας και του επίσημου ΠΑΣΟΚ (Κουβέλης-Γκερέκου) αναδείχθηκε κατά την κυριακάτικη επίσκεψη του τομεάρχη περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα και τη σύσκεψη των Δημάρχων του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Ε. του κόμματος το πρωί του Σαββάτου.
Κατά την συνάντηση του Σαββάτου με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων οι δήμαρχοι και η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κατέληξαν σε κείμενο στο οποίο παρουσίαζαν κοινές θέσεις τους και επιβεβαίωναν τη στήριξή τους στο σχεδιασμό του Συνδέσμου για την ολοκληρωμένη διαχείριση με τη λειτουργία των ΧΥΤΑ Νότου και Μέσης.Ωστόσο- και όπως διέρρευσε την επόμενη μέρα- το κείμενο αυτό αποσύρθηκε την Κυριακή, κατά πληροφορίες, με παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπ. Κουβέλη και σε συνεννόηση με τον γραμματέα της Ν.Ε. Μάκη Μπούκα καθώς δεν υπήρξε συμφωνία στο σημείο εκείνο που αναφέρεται στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόσο κατά την επίσκεψή του στη Λευκίμμη όσο και στη συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα της Κυριακής χαρακτήρισε παρωχημένο τον υπάρχοντα περιφερειακό σχεδιασμό, λέγοντας ότι αυτή είναι και η θέση του επίσημου ΠΑΣΟΚ.Τις θέσεις αυτές στήριξε και η βουλευτής Α. Γκερέκου.Η δυσαρέσκεια των Δημάρχων για το «άδειασμα» που υπέστησαν από τις θέσεις των δύο βουλευτών εκφράστηκε με την απουσία τους τόσο στις περιοδείες σε Λευκίμμη-Τεμπλόνι όσο και στη ημερίδα που διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Φαληράκι με θέμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στη συνέντευξη που έδωσε στα γραφεία της Ν.Ε. ο κ. Κουβέλης , μίλησε για ένα παρωχημένο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ επέρριψε ευθύνες σε κυβέρνηση, Περιφέρεια και Νομαρχία γιατί δεν πήραν έγκαιρα αποφάσεις. Ευθύνες καταλόγισε όμως και στον Σύνδεσμο Καθαριότητας.Από την άλλη χαρακτήρισε "ντροπή" την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου καθώς, όπως είπε, αυτό που είδε δεν ήταν σε καμία περίπτωση ΧΥΤΑ, «αλλά περιφραγμένη χωματερή».

Στο ίδιο πνεύμα και οι αναφορές της κ. Γκερέκου που απέδωσε ευθύνες σε ΠΙΝ-Νομαρχία και Σύνδεσμο, ενώ αντίθετα ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκας σημείωσε ότι ο Σύνδεσμος Καθαριότητας στο μέτρο του δυνατού κάνει προσπάθειες στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν έχει ωστόσο, όπως είπε, συμπαράσταση.



ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. ΚΡΙΜΑ...