Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Βενιζέλος: Ενιαίο εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης!

Ενιαίο εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επενδύει στα προβλήματα, αλλά επιθυμεί να τα διαχειριστεί ως κυβέρνηση. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τονίζει χαρακτηριστικά: «Το πραγματικό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι να εφαρμοστεί ένα ενιαίο εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και για την ενίσχυση της ολικής παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.»
Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα δεν επενδύει στα προβλήματα, αλλά επιθυμεί να τα διαχειριστεί ως κυβέρνηση. Παράλληλα, εξηγεί ότι το κόμμα ζητά εκλογές, γιατί πιστεύει ότι το κόστος των εκλογών είναι πολύ μικρότερο από την παράταση της ρευστότητας που παράγει η ΝΔ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να επιβάλει θεσμικά τις εκλογές, Η απόφαση ανήκει στον κ. Καραμανλή. Θα υπαγορευθεί όμως από την πίεση των καταστάσεων.
Το δε ΠΑΣΟΚ με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν παίζει.»
Σχετικά με τις συνεργασίες σημειώνει ότι η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει βάση συνεργασιών, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αφού μια τέτοια συνεργασία είναι από τη φύση της βραχυχρόνια και έκτακτη επιλογή. Σε ό,τι αφορά τη δική του πορεία ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι ρόλοι και ότι θεωρεί ανούσια και προσβλητική τη συζήτηση περί μελλοντικών κυβερνητικών αξιωμάτων.