Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Της προβοκάτσιας ..ήλιε νοητέ!

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω τους Ταλιμπάν της πολιτικής .
Τα τελευταία γεγονότα και συμβάντα στο υπό κατάρρευση οικοδόμημα του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι , που προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους δεν δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν κάθε αθέμιτο μέσο.
Μα θα μου πείτε ήταν ποτέ καθαρή η πολιτική; Μπορεί και όχι. Απλά όταν η αντιπαράθεση φθάνει σε αυτό το επίπεδο παύουμε να μιλάμε για πολιτική. Μιλάμε για μάχες υπόγειων διαδρομών και μετατροπή όσων συμμετέχουν σε αυτές από πολιτικά όντα σε πολιτικά σκουλήκια!
Με αφορμή το περίφημο e-mail στα μέλη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προκάλεσε και προβληματισμό και αγανάκτηση για τη χοντροκομμένη προβοκάτσια που επιχείρησαν κάποιοι να στήσουν.
 
Τρία βήματα στην πορεία εξευτελισμού:
Το πρώτο:
Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Λίγες ημέρες πριν οι δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν το Λοβέρδο με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στη μάχη της διαδοχής του ΠΑΣΟΚ. Και ο ίδιος δήλωνε αποφασισμένος να συνεχίσει. Όλως τυχαίως το συγκρότημα αναλαμβάνει να του ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να φύγει από τη μέση, με έναν τρόπο ξεκάθαρο και ιδιαίτερα «πολιτικό»!
Έγραφε ο «Βηματοδότης»:
 «Συνεργάτης μου ρώτησε τον διεκδικητή της ηγεσίας του ΠαΣοΚ κ. Ανδρέα Λοβέρδο αν θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα του βασιλιά Εδουάρδου της Αγγλίας και να εγκαταλείψει το βασίλειό του για έναν μεγάλο έρωτα. Θυμίζω ότι στις 11 Δεκεμβρίου 1936 ο βασιλιάς Εδουάρδος εγκατέλειψε τον αγγλικό θρόνο για να νυμφευθεί την Αμερικανίδα Γουόλις Σίμπσον. Ο Εδουάρδος παραιτήθηκε του θρόνου γιατί η Σίμπσον ήταν διαζευγμένη και η Αγγλικανική Εκκλησία δεν επιτρέπει τον γάμο βασιλέων με διαζευγμένες. Η σχέση του Eddy με τη Γουόλις, για πολλούς ο μεγαλύτερος έρωτας του 20ού αιώνα, έγινε ταινία από τη Μαντόνα. Ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι είναι τόσο καλά στην υγεία του ώστε να μπορεί να αντισταθεί σε κάθε πειρασμό εγκατάλειψης ενός βασιλείου για έναν έρωτα. Φρόντισε όμως να προσθέσει ότι θα εγκατέλειπε την πολιτική αν επρόκειτο να αναλάβει πρόεδρος του Ολυμπιακού στο πόλο. Πάνω και από τον έρωτα λοιπόν τοποθετεί ο υπουργός το άθλημα του πόλο και τον Ολυμπιακό. Προειδοποιώ τον κ. Λοβέρδο ότι αν δεν το προσέξει αυτό, τότε σίγουρα θα δεχθεί τηλεφώνημα από τη Μαντόνα για την επόμενη ταινία της.»
Δηλαδή για το πούμε με απλά λόγια… πρόσεξε να αποχωρήσεις από την… κούρσα, γιατί θα επανέλθουμε … «τηλεφωνικώς» με …σεξουαλικές βρώμες, και ωωω !!! του θαύματος δύο ημέρες αργότερα ο Λοβέρδος, μετά από συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο, έκανε δήλωση με την  οποία αποσυρόταν από την διεκδίκηση της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και συμπαρατάσσεται με τον κ. Βενιζέλο, για το καλό…. της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε  ο ίδιος.
Το δεύτερο:
Εδώ και κάποιες ημέρες εντείνεται η φημολογία για ενδεχόμενη κάθοδο ως υποψήφιου προέδρου του Γιάννη Ραγκούση. Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συσπείρωνε ένα μεγάλο μέρος της βάσης του ΠΑΣΟΚ που κρατά αποστάσεις από τις δύο υποψηφιότητες, αλλά αν αληθεύουν οι φήμες, θα εκφράσει και ένα μέρος της Κ.Ο.. Τα «ΝΕΑ» την περασμένη Πέμπτη αποκαλύπτουν ότι θα υπάρξει μέσα στην εβδομάδα παρέμβαση του και όλως τυχαίως… προκύπτει το θέμα με το δάνειο!!! Παλιά ιστορία αλλά «πιασάρικη» και ικανή να δημιουργήσει εντυπώσεις!!! Προφανώς και αυτό τυχαίο είναι.
Η απάντηση του Ραγκούση είναι αποκαλυπτική, αλλά η λάσπη έχει ήδη πέσει:
«Για την αποκατάσταση της αλήθειας:
Ο Ελεύθερος Τύπος, προφανώς ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, πήρε σήμερα τη σκυτάλη της δημοσιογραφικής αθλιότητας από τον κο Φελέκη, σε μία προσπάθεια εν γνώσει του να με συκοφαντήσει.
Η δήθεν αποκάλυψη αφορά ένα καθόλα νόμιμο δάνειο, το οποίο συνάφθηκε και αποπληρώθηκε ήδη με απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο προϋποθέσεων.
Η αίτηση για τη σύναψη του δανείου , η οποία κατατέθηκε 21 Μαρτίου 2007, όχι μόνο έγινε σε μια εποχή που δεν ήμουν βουλευτής, αλλά ούτε καν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα λίγους μήνες αργότερα να αναλάβω τις ευθύνες που ανέλαβα.
Ακόμη, όχι μόνο η αίτηση αλλά και ο έλεγχος για το αν και κατά πόσο αυτή πληρούσε τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις, καθώς και τελικά η έγκριση και σύναψη του δανείου, έγιναν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2007, (ελάχιστες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία μου ως βουλευτή), δηλαδή την περίοδο που την ευθύνη διακυβέρνησης, άρα και τον ορισμό των Διοικήσεων των οργανισμών, είχε η Νέα Δημοκρατία.
Δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος που να αναμείχθηκε προκείμενου να ευνοήσει τη λήψη του συγκεκριμένου δανείου. Το δάνειο αυτό το δικαιούνταν η σύζυγός μου σύμφωνα με το νόμο, όπως ακριβώς όλοι οι δικαιούχοι του ΟΕΚ που πληρούσαν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις.
Ατράνταχτη απόδειξη της δημοσιογραφικής αθλιότητας του κου Φελέκη, που χρησιμοποιείται και από τον Ελεύθερο Τύπο, είναι η επαναλαμβανόμενη αναφορά σε πισίνα, που όχι μόνο είναι υπαρκτή κατά τον ίδιο, αλλά είναι και απίθανο να είναι νόμιμη και δηλωμένη.
Όταν η μοναδική αλήθεια είναι ότι πισίνα ΔΕΝ υπάρχει, πισίνα ΔΕΝ διαθέτει το σπίτι και αν ποτέ το δικό μου σπίτι θα διέθετε πισίνα, αυτή θα ήταν και νόμιμη και δηλωμένη.
Στην πραγματικότητα, το δάνειο αυτό αφορούσε στη μόνιμη κατοικία μου, η οποία μάλιστα δεν βρίσκεται σε κάποια τουριστική περιοχή του νησιού, αλλά σε ένα ημιορεινό χωριό 300 κατοίκων, όπου ζει η οικογένεια μου και πηγαίνουν σχολείο τα τρία παιδιά μου.
Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, 4 χρόνια μετά την ανάληψη των κοινοβουλευτικών και κυβερνητικών μου καθηκόντων.
Είναι προφανές ότι σε διαφορετική περίπτωση που η οικογένειά μου θα είχε μεταφερθεί στην Αθήνα, οι άθλιες δημοσιογραφικές αναφορές , θα με συκοφαντούσαν μιλώντας αναφερόμενες σε δάνειο που πήρα δήθεν προκειμένου να χτίσω το εξοχικό μου.
Η ατράνταχτη απόδειξης της συνειδητής προσπάθειας συκοφάντησής μου από τον κο. Φελέκη και τον Ελεύθερο Τύπο, είναι ότι απέκρυψαν ότι η εναλλακτική επιλογή της εξόφλησης του δανείου, είχε θεσπιστεί και ίσχυε επί πολλά χρόνια για όλους τους δανειολήπτες του οργανισμού και η οποία προσφερόταν αντί της μόνης άλλης εναλλακτικής επιλογής που προσφερόταν, δηλαδή της ΑΤΟΚΗΣ, εξόφλησης του δανείου σε 25 χρόνια.
Με άλλα λόγια, αντί να καταβάλω, κυριολεκτικά άτοκα, και χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση, λίγα χρήματα κάθε χρόνο, επί 25 ολόκληρα χρόνια, επέλεξα την μόνη άλλη νόμιμη και προσφερόμενη λύση από τον οργανισμό (προφανώς για λόγους ρευστότητάς του).
Δεν πρόκειται να απολογηθώ γιατί τηρώντας κατά γράμμα το νόμο, ζήτησα πολύ πριν γίνω βουλευτής και τελικά συνήφθη ένα δάνειο από την γυναίκα μου, η οποία από 18 χρονών εργαζόμενη ξεκίνησε να κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ, ένα δάνειο το οποίο με συνέπεια και απόλυτη τήρηση του νόμου αποπλήρωσα.
Αυτοί που θα απολογηθούν πρωτίστως στη Δικαιοσύνη, είναι ο κος Φελέκης και ο Ελεύθερος Τύπος, οι οποίοι εν γνώσει τους μετήλθαν αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις λασπολογίας»
Το τρίτο:
Η ιστορία με το e-mail στα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Απορίας άξιο το πώς διοχετεύτηκε στα e-mail τους, καθώς αυτό έχει να κάνει με αρχεία που φυλάει το κόμμα! Πέρα από την πρωτοφανή αθλιότητα είναι προφανής η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά Παπανδρέου – άρα και όσων τον υποστηρίζουν ή τον υποστήριξαν – αλλά και η καλλιέργεια αμφιβολιών για την δυνατότητα διαφύλαξης της ίδιας της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου!
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ξεκάθαρη αλλά και πάλι η λάσπη μένει:
«Κείμενο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και το σχετικό blog στο οποίο παραπέμπει, με την υπογραφή “Κίνηση φίλων ΓΑΠ”, καθώς και η σελίδα οικονομικών προσφορών σε δολάρια (!), στην οποία στην συνέχεια σε οδηγεί, για την οικονομική ενίσχυση του blog, αλλά με το παραπλανητικό τίτλο “Κίνηση ΓΑΠ”, προφανώς ουδεμία σχέση έχουν με το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, Γιώργο Α. Παπανδρέου, και ήδη όλη αυτή η απάτη ερευνάται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και καταγγελίες πολιτών».
Να κάνω την υπόθεση ότι όλα είναι τυχαία; Δεν μπορώ.
Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει η πρόσφατη ιστορική μνήμη των όσων συνέβησαν το 2007!
Όσοι πάντως επέλεξαν να ρίξουν στον ανεμιστήρα λάσπη θα πρέπει σύντομα να καταλάβουν ότι η ίδια μπορεί να τους πνίξει! Και όσοι κρύβονται πίσω από τη θλιβερή εκστρατεία εκφοβισμού, συκοφάντησης και προβοκάτσιας ας σκεφτούν ότι ακόμη και στην περίπτωση που καταφέρουν να καταλάβουν τα «Χειμερινά Ανάκτορα», αυτά θα είναι τόσο ερειπωμένα που μόνο από το βάρος της λάσπης θα καταρρεύσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Άξιος πάντως ο μισθός τους!
ra64