Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Σκληρή κόντρα Βενιζέλου - Τσίπρα στην Βουλή...

Σκληρή αντιπαράθεση με βαρύτατες εκφράσεις εξελίχθηκε στην Βουλή μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και... του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα επερχόμενα δυσβάσταχτα δημοσιονομικά μέτρα.
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα ο οποίος τον χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό της ελληνικής τραγωδίας» είπε «με χαρακτηρίζετε αυτουργό ποιας προσπάθειας; στο να σταθεί η χώρα ζωντανή;».

Ζήτησε, δε, από τον πρόεδρο του ΣΥΝ να
απαντήσει ποιας πρότασης είναι εμπνευστής : «Να βγούμε από το ευρώ για να αγοραστεί η χώρα φθηνά από αυτούς που έβγαλαν τα κεφάλαια τους από τη χώρα; Πίσω από την καταστροφή υπάρχουν συμφέροντα που περιμένουν να παίξουν το παιχνίδι τους. Δεν γίνεται όμως να παίζουμε με τη φωτιά όταν διαχειριζόμαστε τη μοίρα ενός λαού γιατί αυτό που μπορεί να ζήσουμε και θέλουμε να αποφύγουμε δεν περιγράφεται».
Από την άλλη ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως στερείται νομιμοποίησης να αποφασίζει εξ ονόματος του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε πως «έξι φορές μας σώσατε, έξι φορές αποτύχατε παταγωδώς και οδηγήσατε τη χώρα στη χρεωκοπία» και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Μας βυθίζετε μέσα στην περιδίνηση της ύφεσης. Η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει από τον Απρίλιο του 2010 και έγινε η ανακοίνωση από τον κ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το νέο πακέτο ως επιστέγασμα της τραγωδίας και καλώντας ανοιχτά την κυβέρνηση να μην αποδεχτεί τη νέα δανειακή σύμβαση μιας και το συντριπτικό ποσοστό των χρημάτων πηγαίνει στην αποπληρωμή δανείων και τοκοχρεολυσίων.
protothema.gr