Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμια Τράπεζα: Η Ελλάδα απλά αγοράζει χρόνο!


Παγκόσμια Τράπεζα: Η Ελλάδα απλά αγοράζει χρόνο!Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ δήλωσε το Σάββατο πως η βοήθεια προς την Αθήνα ύψους 130 δισ. ευρώ, απλά βοηθάει την Ελλάδα να «αγοράσει χρόνο».
«Είναι πολύ νωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει, εξαρτάται εν μέρει και από το σε ποιες ενέργειες θα πρέπει να προβούν οι Έλληνες» είπε.
Ο Ρ.Ζέλικ δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε την Ελλάδα ως μεμονωμένη περίπτωση», αλλά τόνισε ότι «τα βασικά στοιχεία της πολιτικής της ΕΕ ,θα είναι επιτυχημένα για κάποιες από τις μεγαλύτερες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η διάσωση δεν θα χρειαστεί στην περίπτωση των δύο αυτών χωρών ή στην περίπτωση της Πορτογαλίας.
«Η κατάσταση κάθε χώρας είναι διαφορετική και υπάρχουν τρία αλληλένδετα προβλήματα. Για κάποιες χώρες είναι το ύψος του χρέους, για άλλες είναι ο αντίκτυπος στο τραπεζικό σύστημα, ενώ για άλλες η ανταγωνιστικότητά τους» δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Πρόσθεσε ότι η Ισπανία και η Ιταλία χρειάζονται χρόνο να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.
Συμπλήρωσε ότι είναι απαραίτητο οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις των κρατών που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση.
«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της διεθνούς οικονομίας και πολλά θα εξαρτηθούν από το αν η Ευρώπη καταφέρει να σταθεροποιήσει την κατάσταση» τόνισε ο Ζέλικ.
tsantiri.gr