Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Συναντώνται αύριο Ραγκούσης - ιδιοκτήτες ταξί

Συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί ενώ συμπληρώθηκαν, ήδη, δύο εβδομάδες από την έναρξη των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών για να σταματήσει η απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Νωρίτερα σήμερα, επεισόδια σημειώθηκαν στον Πειραιά, όταν οι ιδιοκτήτες ταξί εμπόδισαν τα λεωφορεία έξω από την ακτή Ξαβερίου.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, θα συναντηθεί αύριο, στις 10.00 με το Προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) και στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

Σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν αρχικά στο λιμάνι και μετά πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με τα πόδια στο κέντρο του Πειραιά.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί χωρίς τα αυτοκίνητά τους έξω από την ακτή Ξαβερίου εμποδίζοντας τα λεωφορεία με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροεπεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και ΜΑΤ στην πύλη 12.

Μετά την αποχώρηση των αυτοκινητιστών από το λιμάνι του Πειραιά τα τουριστικά λεωφορεία κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τις προβλήτες και να φύγουν.

Το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προσεγγίσει από το πρωί πέντε κρουαζιερόπλοια με περίπου 5.000 επιβάτες.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία των βουλευτών της συμπρωτεύουσας, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν αποκλείσει δύο εφορίες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, ζητούσαν να συναντηθούν άμεσα μαζί του για να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αναλυτικό σχέδιο του Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί θα παρουσιαστεί αρχές Σεπτεμβρίου.
tanea.gr