Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Τσίπρας: Απούσα στις διαπραγματεύσεις για το χρέος η κυβέρνηση

Τσίπρας: Απούσα στις διαπραγματεύσεις για το χρέος η κυβέρνηση Αποχή από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, την ώρα που "η χρεοκοπία είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά", καταλογίζει στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, φέρνοντας επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει "στη διαμόρφωση υποτιθέμενων λύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες επιτείνουν το πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους και φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό".
Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει, στην Ρώμη κυβερνήσεις άλλων κρατών, τράπεζες και αγορές συζητούν για το ελληνικό χρέος και την πανευρωπαϊκή οικονομική κρίση, "με την Ελλάδα ουσιαστικά απούσα από τη διαπραγμάτευση".
"Η ελληνική κυβέρνηση βλέπει τον κίνδυνο της επερχόμενης χρεοκοπίας και συμπεριφέρεται ως παρατηρητής, με αποτέλεσμα η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής να προετοιμάζει αποφάσεις και λύσεις αποσπασματικές, που θα δίνουν μία μικρή παράταση στο πρόβλημα, μία λύση "μπάλωμα" με κύριο στόχο τη διάσωση των τραπεζών και όχι τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας όπως ακριβώς συνέβη με το Μνημόνιο 1", παρατηρεί ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας ζητά από τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, να διευκρινίσει γιατί η κυβέρνηση είναι "ουσιαστικά απούσα" από τις διαπραγματεύσεις εκπροσώπων κυβερνήσεων της Ε.Ε. και τραπεζικών ομίλων, που αφορούν στα σενάρια διαχείρισης του ελληνικού χρέους.
Προτείνει τέλος μια δομική ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του χρέους, που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, μεταφορά χρέους στην ΕΚΤ, χωρίς συνέπειες, όπως επισημαίνει, για τα ασφαλιστικά ταμεία και χωρίς νέα βάρη για τους εργαζόμενους.
ethnos.gr