Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

«Δεν κινδυνεύει, τραγωδία αν φύγει ο Μαρινάκης!»

http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20110418/engine/pegasus_LARGE_t_1041_104816512_type11487.jpg
Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό άμεσα, καθώς για να γίνει κάτι ...
τέτοιο θα πρέπει να αποδειχθεί εμπλοκή του προέδρου των «ερυθρόλευκων» σε υπόθεση δωροδοκίας.
Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από τις έρευνες κι έτσι οι Πειραιώτες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.
Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Παναχαϊκής σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «ΝΕΤ», ενώ σε άλλη συνέντευξή του που φιλοξενείται στο «ΦΩΣ» ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε ότι αν «φαγωθεί» ο Μαρινάκης από το ποδόσφαιρο, θα πρόκειται για τραγωδία!
Αναλυτικά μίλησε:
Για την πολιτική πλευρά της υπόθεσης: «Αν γίνει αυτού του θέματος πολιτική εκμετάλλευση είναι άδικο. Κρίνεται η ηθική του κράτους σε τέτοια θέματα. Αν εξαιρέσουμε το 7μηνο, η Πολιτεία άφησε αυτούς τους ανθρώπους στο ατιμώρητο».
Για τους τρόπους που μπορεί κανείς να βγάλει χρήματα από το ποδόσφαιρο: «Υπάρχει μια δομή. Χρήματα μπορείς να βγάλεις με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι ο υγιής, να κατακτά η ομάδα πρωταθλήματα. Να σας το πω πιο αναλυτικά. Στη Δ' Εθνική δεν παίρνεις τίποτα για το πρωτάθλημα. Στη Γ' παίρνεις 50.000 ευρώ συν τα όποια έσοδα από τα εισιτήρια, στη Β' το ποσό ανεβαίνει στις 600.000 με 800.000 ευρώ συν μεγαλύτερα έσοδα από εισιτήρια και στη Σούπερ Λίγκα εκτινάσσεται στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ, που προκύπτουν από τα τηλεοπτικά, τον ΟΠΑΠ κλπ.
Ο δεύτερος είναι ο παράνομος. Η “παράγκα” στην αρχή και η εγκληματική οργάνωση τώρα έλεγαν στον κάθε πρόεδρο ότι θα τον κάνουν τον πρώτο μάγκα. Το παράνομο αρχίζει από τη Γ' Εθνική και ίσως από τη Δ'. Μετά η Β' είναι ο παράδεισος του παράνομου».
Για τους «υπερκοριούς» της ΕΥΠ: «Με τους κοριούς θα τα μάθουμε όλα. Έφερε στο προσκήνιο και τις επαφές μεταξύ των μελών της οργάνωσης. Ο “Μπανανάς” είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Κέρκυρας, ο κύριος Λιμπάντσης επειδή αποξηραίνει μπανάνες».
Για το πώς δρούσε το σύστημα: «Μαζί με τους προπονητές της οργάνωσης, οι ομάδες που ήθελαν να ανέβουν έπαιρναν και παίκτες. Ο Νικολόπουλος, για παράδειγμα από σέντερ μπακ βγήκε πρώτος σκόρερ. Πώς έγινε αυτό;
Συμμορίες σαν τη δική μας υπάρχουν στη Σερβία, στην Πολωνία, στη Μαλαισία, στη Κίνα… Στέλνοντας τα ματς η UEFA, είδαμε ότι μέσα στο φάκελο ήταν μόνο ομάδες που ανέβηκαν με τηλεγραφικό τρόπο, όπως η Ηλιούπολη, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Πανθρακικός, ο Αγροτικός Αστέρας κλπ. Η οργανωμένη ομάδα στην Ελλάδα πουλούσε ματς στην Κροατία, αυτή στην Ουγγαρία κλπ.
Για το τι περιμένει από εδώ και πέρα: «Είναι πολύ σημαντικό το αν θα κρατηθούν προσωρινά οι εμπλεκόμενοι. Αυτό θα κριθεί τη Δευτέρα. Αν αποφασιστεί η κράτησή του, η όλη ιστορία θα τελειώσει γρήγορα, αφού μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα οφείλει να τους αφήσει ελεύθερους. Η άσκηση πειθαρχικής διώξεως θα γίνει άμεσα. Οι κύριοι Φάκος και Αντωνακάκης είναι “διαμάντια της δικαιοσύνης”. Θα τρέχουν άμεσα την υπόθεση και θα επιβάλλουν τις αρμόζουσες ποινές».
Για τις αποφάσεις του παρελθόντος: «Μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις δεν ήταν “καθαρές”».
Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Αν είναι αλήθεια ότι ο Μαρινάκης περιορίζεται μόνο στις δύο συνομιλίες με τον Μπέο, δεν θα έχει πρόβλημα. Αν υπάρχει συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει πρόβλημα για τον Ολυμπιακό επειδή είναι προσωποπαγές αδίκημα. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει θέμα δωροδοκίας, αν προκύψει υπάρχει θέμα υποβιβασμού.
Το ματς με τον Καλόπουλο (σ.σ. το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη) ήταν καραστημένο, ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί εμπλοκή του Μαρινάκη σε δωροδοκία».
«Τραγωδία αν φύγει από το ποδόσφαιρο»!
Μιλώντας στο «ΦΩΣ» ο Κούγιας υποστήριξε όσα προαναφέραμε στηρίζοντας την παραμονή του Μαρινάκη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.
«Παρά τα όσα έχουν συμβεί και παρ' ότι προσπάθησαν να μου περάσουν διάφοροι ότι ο κ. Μαρινάκης με μισεί - εκεί τον οδήγησαν με συκοφαντίες εναντίον μου ο Μπέος, ο Κανελλόπουλος κ.ά., έχω ακούσει μάλιστα και σχετικές κασέτες από την ΕΥΠ -, θα είναι τραγωδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν φύγει ο Μαρινάκης από αυτό ή τον διώξουν! Το πιστεύω ειλικρινά» είπε αρχικά ο «ισχυρός άνδρας» των Αχαιών.
«Και το λέω αυτή τη στιγμή που όσα είχα καταγγείλει διαπιστώνονται. Δεν είχα πει τυχαία αυτά που είχα πει στη συνέντευξη στο «ΦΩΣ». Αν ο κ. Μαρινάκης μείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς «μυαλοπώληδες» γύρω του, και λειτουργήσει όπως λειτουργεί στη ναυτιλία, θα απογειωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε λίγα χρόνια. Διότι ο πήχης θα ανέβει ψηλά, και αναγκαστικά οι άλλες ομάδες θα προσπαθήσουν να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό.
Αν όμως φύγει ο Μαρινάκης, θα εξαφανιστεί ο ανταγωνισμός, οι ποδοσφαιρικές ομάδες χωρίς κεφαλαιούχους θα ρίξουν χαμηλά τον πήχη, οι παίκτες που έρχονται θα είναι από τα… πανέρια και θα μπούμε στη λογική να παίρνουμε τα… αποφάγια της Ευρώπης! Αυτό θα είναι κακό για όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, θα πεθάνει το ποδόσφαιρο έτσι» κατέληξε.
sentragoal.gr