Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Φαλήρισε γνωστό εν λειτουργία ξενοδοχείο στον Κάβο!

Μία ζοφερή κατάσταση στο χώρο της κερκυραϊκής ξενοδοχίας παρουσίασε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης, ο οποίος ανακοίνωσε την πτώχευση του ξενοδοχείου Corfu Sea Gardens.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι πληροφορίες στο Σύνδεσμο κάνουν λόγο για κίνδυνο να «βαρέσουν κανόνι» και άλλες μονάδες της Κέρκυρας, ενώ το φαινόμενων των κλειστών ξενοδοχείων συνεχώς διογκώνεται...
«Την Παρασκευή πτώχευσε το Corfu Sea garden το οποίο έχει πελάτες μέσα αυτή την περίοδο ήδη. Πάμε για εκτέλεση ενώ έχει πελάτες. Είναι κλειστά πολλά ξενοδοχεία, το San Stefano, το Belvedere, ο Αχιλλέας και θα κλείσουν και θα κάνουν μπαμ μεγάλοι όμιλοι, προσέξτε το καλά. Το έχει πει εδώ και καιρό το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων», υπογράμμισε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Στ. Πελάης.
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ανησυχεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται μεγάλα ξενοδοχεία γνωστού ομίλου που δραστηριοποιείται και στο νησί, υπογραμμίζοντας ότι αν δούμε να επαναλαμβάνεται το φαινόμενο του ομίλου Ζερβού προ δύο ετών, το πλήγμα που θα επέλθει τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε μικροπρομηθευτές και επαγγελματίες θα είναι μοιραίο...

Πίσω στο Γ. Φωκά το Corfu Palace!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και το Εργατικό Κέντρο, το ξενοδοχείο Corfu Palace επανήλθε στον έλεγχο της προηγούμενης ιδιοκτησίας του τού Γ. Φωκά, από τον όμιλο Aquis που με τυμπανοκρουσίες είχε πέρσι ανακοινώσει την απόκτηση του ελέγχου του και την πρόθεση να προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση το χειμώνα που μας πέρασε.
Τελικά η ανακαίνιση δεν έγινε ποτέ αν και σταμάτησε για το χειμώνα η λειτουργία της μονάδας, ενώ για λόγους που δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, όπως υπογραμμίζουν συνδικαλιστικά στελέχη των εργαζομένων στο CorfuPress.com, από την αρχή της τρέχουσας σαιζόν τον έλεγχο της μονάδας ανέλαβε και πάλι η παλιά ιδιοκτησία.
corfupress.com